Alimentația copilul și prevenția obezității, temele conferinței Maternopedia 2019

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimentația la sân este foarte importantă pentru bebeluși     FOTO: pexels.com
Alimentația la sân este foarte importantă pentru bebeluși FOTO: pexels.com

Asociația SAMAS organizează, în zilele de 18 și 19 octombrie, la Cluj, conferința Maternopedia 2019, pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului.

Alimentația copilului. Casa de Cultura a Studenților, Sala Europa, din Cluj găzduiește pe 18 și 19 octombrie Maternopedia 2019 - Conferința națională SAMAS dedicată sănătății mamei și a copilului. La eveniment, ajuns la a șasea ediție și adresat cadrelor medicale și părinților, specialiști de renume discută despre cele mai grave riscuri privind sănătatea perinatală, precum și cele mai accesibile și eficiente soluții.

”Lucrările conferinței pentru cadrele medicale abordează subiecte diverse: cum afectează alimentația timpurie dezvoltarea microbiomului, îngrijirea gravidei infectată cu sifilis, principii de educație parentală pentru prevenția accidentelor și siguranța copiilor, tulburări posturale și de motricitate la copii, programe și proiecte pentru sănătatea familiei, detaliile vaccinării antimeningococice, importantei primului an de viață din punct de vedere emoțional, principalele bariere ale vaccinării copiilor și acțiuni implementate pentru creșterea acoperirii vaccinale în Europa și România, sunt doar o parte dintre ele”, explică reprezentanții Asociației SAMAS, într-un comunicat.

Cei care vor să participe la lucrările conferinței se pot înscrie AICI.  

Alimentația preșcolarului și prevenția obezității  

Sâmbătă, între orele 10.00 și 12.00 se va discuta despre alimentația preșcolarului și prevenția obezității cu Dr. Marina Oțelea și Dr. Diana Voican, despre timpul petrecut de copii în fața ecranelor cu Dr. Psih. Marius Stanciu și despre principiile de educație parentală pentru prevenția accidentelor și siguranța copiilor cu Ana Măiță – activist pentru siguranța copiilor. Accesul părinților în cadrului evenimentului este gratuit. Pentru confirmarea participării la eveniment completați formularul de AICI. 

Programul complet al evenimentului este disponibil pe Facebook. Partenerii evenimentului sunt: Primăria Cluj-Napoca, Sala de Cultură a Studenților, Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai, PEDITEL – sfat pediatric non-stop 1791, Asociația KinetoBebe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel