Copiii mici nu ar trebui să bea lapte pe bază de plante. Studiu

Georgiana Ioniță / 19 sep 2019 / 13:07

Copiii sub 5 ani ar trebui să evite laptele pe bază de plante, conform noilor studii despre alimentația copiilor. Laptele pe bază de plante obținut din orez, nucă de cocos, ovăz sau alte amestecuri - cu excepția laptelui de soia fortificat - nu are hrană esențială pentru dezvoltarea timpurie, conform rezultatelor publicate miercuri de liderii organizațiilor de sănătate.

De asemenea, micuții ar trebui să evite băuturile dietetice, laptele aromat, băuturile zaharoase și să limiteze cât de mult sucurile, notează CNN.

Laptele pe bază de plante este obținut din orez, nucă de cocos, ovăz sau alte amestecuri care nu au o nutriție-cheie pentru dezvoltarea timpurie, în conformitate cu recomandările Healthy Eating Health. Recomandările vin de la un grup de experți de la Academia de Nutriție și Dietetică, Academia Americană de Medicină Dentară Pediatrică, Academia Americană de Pediatrie și American Heart Association.

"În ultimii cinci până la 10 ani a existat o explozie pentru interesul pentru laptele vegetal. Din ce în ce mai mulți părinți se orientează spre acesta din mai multe motive și există o concepție greșită că este egal cu laptele de vacă sau alte lactate, cee ace este total greșit", a spus Megan Lott, care a ajutat la dezvoltarea recomandărilor în calitate de director adjunct al Cercetării pentru alimentație sănătoasă.

Ea a spus că majoritatea tipurilor de lapte pe bază de plante nu oferă suficientă nutriție esențială, cum ar fi vitamina D și calciu, de care copiii în creștere au nevoie în acest stadiu vital de dezvoltare.

"Orientările fac o excepție dacă un copil are alergie la lapte sau este intolerant la lactoză sau are reguli religioase sau locuiește într-o casă care ține o dietă vegană, în acest caz, părinții ar trebui să se consulte cu medicul pediatru sau dieteticianul lor ", a spus Lott.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy