Alimente bune pentru inimă

DCMedical Team |
Data publicării:

Când vorbim despre bolile de inimă, alimentaţia este un factor esenţial de care trebuie să ţinem cont. 

Atunci când vorbim despre o inimă sănătoasă, este neapărat nevoie să luăm în calcul şi alimentaţia. Vă prezentăm, în continuare, o serie de alimente care fac bine inimii dumneavoastră, după cum arată webmd.com.


Ierburi proaspete: Când le adăugați în alimente în loc de sare și grăsime, faceți o alegere sănătoasă pentru inimă. Ele adaugă aromă fără a aduce cu ele şi lucruri rele. Condimentele, ierburile proaspete, sunt modalități delicioase de a mânca inteligent. 

Fasolea neagră: Boabele de fasole neagră sunt pline de nutrienţi buni pentru inimă. Antioxidanţii şi magneziul pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Fibrele lor ajută la controlul nivelului de colesterol și de zahăr din sânge.

Vinul roşu: Dacă sunteţi consumatori de alcool, un pahar de vin roşu poate fi o alegere foarte bună pentru sănătatea inimii. Antioxidanţii din vin pot proteja pereţii arterelor. Alcoolul conţine, de asemenea, şi colesterol bun. Ţineţi minte, însă: consumul în exces poate afecta grav funcţionarea inimii. 

Somonul: Somonul este o mâncare de top pentru o inimă sănătoasă, fiind bogată în Omega 3. Acestea sunt grăsimi sănătoase, care pot reduce riscul tulburărilor de ritm cardiac şi pot scădea tensiunea arterială. El poate, de asemenea, să scadă trigliceridele.

Uleiul de măsline: Acest tip de ulei este bogat în antioxidanţi sănătoşi pentru inimă care vă pot proteja vasele de sânge. Atunci când uleiul de măsline înlocuieşte grăsimile saturate, poate ajuta la scăderea colesterolului. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel