Alimente despre care ai crezut că sunt sănătoase, dar îți pot face mai mult rău

Angela Sabău |
Data publicării:
Pâine din făină integrală
Pâine din făină integrală

Iată câteva alimente despre care se crede că sunt foarte sănătoase dar, în realitate, îți pot dăuna mai mult sănătății sau dietei.

1 Granola

Reputația Granolei ca aliment sănătos nu este tocmai bine câștigată. Multe dintre tipurile de granola și comercializate la supermarke locale sunt făcute din unt, ulei vegetal și zahăr alb. Doar o jumătate de cană de Granola Kellogg's Special K Touch of Honey are 9 grame de zahăr provenit din patru surse diferite, inclusiv zahăr alb, miere, sirop de porumb și melasă. În funcție de marca pe care o cumpărați, este posibil să consumați mult mai multe calorii decât v-ați aștepta; multe tipuri de granola au mai mult de 400 de calorii pe cană, înainte de a adăuga lapte, așa că asigurați-vă că alegeți granola cu conținut scăzut de zahăr, cu ingrediente sănătoase.

2 Sos pentru salată cu conținut scăzut de grăsimi

Se credea cândva că alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sunt favorabile pentru pierderea în greutate, când, de fapt, sunt adesea la fel de rele, dacă nu chiar mai rele, decât cele pline de grăsimi. Sosurile de salată cu conținut scăzut de grăsimi compensează adesea lipsa de grăsime prin adăugarea de zahăr, sirop de porumb bogat în fructoză, sare și aditivi și conservanți nesănătoși. De exemplu, o porție de două linguri de vinaigretă de roșii uscate fără grăsimi are o cantitate șocantă de 14 grame de zahăr - adică cu 5 grame mai mult decât ai obține într-un baton Snickers de dimensiuni mari.

3 Suc verde (proaspăt stors)

Amatorii de sucuri verzi ar putea fi supuși unui șoc glicemic. Sucul presat (fresh) poate conține tone de legume, dar toate fructele folosite pentru a-l îndulci îl încarcă și cu zahăr. Din păcate, spre deosebire de un smoothie, sucul conține doar o cantitate mică de fibre, ceea ce înseamnă că îți va fi din nou foame înainte de a-ți da seama.

4 Pâine integrală

Pâinea integrală probabil că nu este hrana sănătoasă la care sperai. Multe tipuri de pâine conțin sirop de porumb bogat în fructoză și melasă, în special cele care sunt comercializate ca „miere de grâu integral”. Alegeți o pâine care vă asigura că primiți nutrienți adăugati fără zahăr adăugat.

5 chipsuri de legume

Dacă vine sub formă de chips, sunt șanse să nu fie bine pentru tine. La fel ca și chipsurile din cartofi, multe chipsuri de legume sunt prăjite și sărate abundent. Din păcate, acele bucăți ultra-subțiri de legume folosite pentru a face chipsurile crocante sunt, de asemenea, cu greu suficiente pentru a vă infuza dieta cu nutrienții pe care v-ați aștepta de la o gustare pe bază de legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel