Alimente-vedetă pentru un bronz rapid și sănătos

Adisa Codruț |
Data publicării:

Mulți oameni preferă să aibă o piele super-bronzată, vara, așa că stau foarte mult la soare, fără să țină cont de faptul că razele ultraviolete pot dăuna pielii. Pentru a diminua riscurile expunerii la soare și a avea un bronz sănătos, de lungă durată, include aceste alimente în dieta ta zilincă. 

Se știe că alimentele bogate în vitamina C și E sunt aliați buni pentru plajă, deoarece au proprietăți antioxidante și ajută la oprirea radicalilor liberi. În plus, omega 3 ajută la protejarea pielii de daunele care pot fi cauzate de razele soarelui.

Citricele precum portocala, lămâia sau mandarina și alte fructe (kiwi sau căpșuni) sunt bogate în vitamina C. În ceea ce privește alimentele cu vitamina E, avocado, nucile sau leguminoasele au această substanță. Omega 3 este prezent în alimente precum pește sau ulei. 

Extrem de eficiente pentru procesul de bronzare sunt roșiile și morcovii, care au beta-caroten, o sursă de vitamina A și cu proprietăți antioxidante. Alimentele bogate în beta-caroten stimulează producția de melanină și protejează pielea. 

Pe lângă morcovi sau roșii, care sunt cele mai faimoase, alte surse de beta-caroten sunt spanacul, dovleacul, salata sau mango, printre altele. Consumă acest alimente zilnic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel