Alimentele care previn ridurile, lăsarea și îmbătrânirea pielii. Trucul cu IAURT și VIN roșu despre care sigur nu știai: O linguriță seara

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Alimentele care previn ridurile, lăsarea și îmbătrânirea pielii - Foto: Freepick @lia_russy @mari_draiser @photohobo
Alimentele care previn ridurile, lăsarea și îmbătrânirea pielii - Foto: Freepick @lia_russy @mari_draiser @photohobo

Ce trebuie să facem și ce să mâncăm pentru a preveni lăsarea pielii, ridurile și îmbărânirea.

"Odată cu trecerea timpului, după ce avem în tinerețe grijă să nu avem coșuri, să nu ne hiperpigmentăm, să ne arate pielea într-un anumit fel, cu trecerea timpului, tegumentul, fie că este pe față, fie că este pe corp, începe să-și piardă din elasticitate și din fermitate și să îmbătrânească, pentru că vrem, nu vrem, este un fenomen absolut natural, iar important este să gestionăm această îmbătrânire a pielii. S-o gestionăm atât de bine încât ea să curgă frumos și să fie o maturizare elegantă, care să nu ne modifice foarte tare respectul față de sine pe care-l avem", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Întrebată care este motivul principal pentru care pielea își pierde din elasticitate, Ioana Marinescu ne-a spus că "pielea începe să-și piardă din elasticitate odată cu terminarea perioadei de creștere, pentru că sunt o multitudine de hormoni care, în perioada de creștere, hormonul de creștere, factorul de creștere epidermal, sunt hormoni care ne ajută să avem o piele foarte tonică, foarte fermă, iar ei sunt secretați pe perioada adolescenței, până undeva în tinerețe.

De asemenea, colagenul și elastina se secretă în mod natural pe perioada de creștere, în tinerețe. Undeva în jurul vârstei de 25 de ani încep să descrească toate procesele metabolice și încep să-și piardă treptat, anual, din elasticitate, din tonus, din fermitate, starea de bine. Important este ca această scădere hormonală pe care o avem încet încet, să o ajutăm să fie foarte lină și să echilibrăm într-un anumit mod. 

De exemplu, unul dintre hormonii care participă în mod extrem de activ la întinerire și la starea de foarte bine este melatonina.

Melatonina este hormonul tinereții și se secretă până în jurul vârstei de 25 de ani, după care începe să descrească. Melatonina se secretă pe perioada somnului nocturn și infuzează în organism și în piele toate beneficiile pe care le aduce. După care trebuie să o echilibrăm cu suplimente de melatonină, pentru că odată cu trecerea timpului începe să ne treacă somnul nocturn și persoanele în vârstă încep să doarmă din ce în ce mai puțin, ceea ce înseamnă că melatonina este din ce în ce mai slab secretată. Și atunci ea trebuie adusă prin suplimente cu melatonină care dau și o stare foarte bună a somnului, dar aduc și compensează și minusul de hormon melatonină.

Extern, putem să-l suplimentăm cu melatonină lipozomială. Am formulat chiar un spray cu melatonină lipozomială care este recomandat în perioada de seară, pentru că melatonina are apogeul pe perioada de somn nocturn, iar în momentul în care aplicăm spray, pielea va deveni din ce în ce mai strălucitoare, mai tonică, mai fermă și mai tânără. Își va păstra din tinerețea de care are nevoie".

Trebuie să știi asta: Iodura de potasiu, ce este, CÂND, CUM și DE CE se ia. Cine NU are voie, reacţii adverse

Cum prevenim lăsarea pielii

"În primul rând, trebuie să suplimentăm cumva aceste deficite care încep să apară odată cu trecerea timpului. Ideea este că deteriorarea se vede atât pe pielea feței, cât și pe pielea corpului și chiar dacă, în general, noi ținem cont de față, pentru că se vede, ținem cont de faptul că uitându-ne în oglindă, automat de ne vedem toate neajunsurile și suntem foarte exigente, mai exigente decât este cazul, și nu remarcăm tot ceea ce înseamnă nevoi ale tenului.

Dar nu remarcăm faptul că zona brațelor devine flască, că zona corpului, coapselor interioare, zona genunchilor începe să se deterioreze și să se lase, ceea ce nu ne dorim. Pentru a preveni aceste neajunsuri ale trecerii timpului, trebuie să facem constant, din tinerețe, scrub-uri.

Scrub-ul stimulează foarte tare colageneza, pentru că stimulează microcirculația și automat colagenul se secretă puțin mai mult.

După perioada de creștere, colagenul nu se mai secretă în mod natural, decât ca răspuns la un stimul dureros. Ideea este că stimulul dureros înseamnă diferite proceduri, lasere sau stimuli dureroși.

Scub-ul mecanic în super recomand a fi făcut pe corp și pe față, de două ori pe săptămână, în mod firesc, de-a lungul vieții, pentru că în momentul în care apare o problemă, încercăm să ne concentrăm pe ea și facem tot ce se poate ca să încercăm să o depășim.

Problema e că ar fi minunat să prevenim apariția acestei probleme, pentru că odată instalată, e mai greu să refacem tonusul pielii, tonusul pielii de pe picioare, de pe brațe și pielii de pe față.

Recomandarea mea e să facem srub insistent în zona genunchilor, dintre coapse, fese, brațe și pe față. Scrub-urile ar trebui să fie diferite, adaptate tipului de ten, dar de 2 ori pe săptămână.

Esențial, din punctul meu de vedere, este să luăm suplimente care să contracareze pierderea de colagen, de acid hialuronic. Recomand acid hialuronic pur, o linguriță seara, într-un pahar de iaurt. La fel colagen și melatonină, care nu ar trebui să existe din alimentația fiecărei persoane.

Evident, hrană verde, hrană mai puțin procesată, mai puțin alcool, mai multă hidratare.

Un pahar de vin roșu poate să ne furnizeze foarte mulți antioxidanți.

Pentru corp ar trebui să folosim produse care să aibă foarte multe calități anti-aging. Pentru că pe corp dăm produse anti-celulită, anti-vergeturi și produse care să strălucească pe corp. Din punctul meu de vedere, e foarte important să folosim o cremă anti-rid pentru corp, cremă care trebuie să aibă în compoziție peptide", a mai spus Ioana Marinescu.

Citește asta: De ce NU e eficientă iodura de potasiu, în caz de atac nuclear. Ciuhodaru: Țineți minte formula S.R.I!

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel