Alimentele pe bază de plante și cum afectează ele inima
Produsele alimentare pe bază de bază nu sunt întotdeauna o alegere sănătoasă, mai ales pentru persoanele obeze, susțin cercetătorii.
Matina Kouvari de la Universitatea Harokopio, Atena, Grecia, susține că alimentele pe bază de plante nu garantează alegeri alimentare mai sănătoase și o stare mai bună de sănătate.
Potrivit acesteia, produsele vegetale sănătoase au fost, în principal, cele mai puțin procesate alimente, precum cereale integrale, fructe, legume, nuci, ulei de măsline și ceai/cafea, iar produsele vegetale nesănătoase din plante constau din sucuri, băuturi îndulcite, boabe rafinate, cartofi și orice fel de dulciuri (ciocolată, deserturi tradiționale grecești etc.). Studiul a examinat legătura dintre cantitatea și calitatea alimentelor pe bază de plante și sănătatea inimii pe o perioadă de 10 ani.
La studiu au participat 146 de persoane obeze cu tensiune arterială normală, lipide din sânge și glicemie. Într-un deceniu, aproape jumătate dintre acești participanți obezi au dezvoltat tensiune arterială ridicată, lipide în sânge și glicemie ridicată - combinație riscantă pentru sănătatea inimii, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.
Cercetătorii au observat că mâncarea de alimente nesănătoase pe bază de plante a fost asociată cu dezvoltarea hipertensiunii arteriale, a lipidelor în sânge și a glicemiei ridicate.
-
Statinele, asociate cu cancerul. Ce s-a aflat abia acum02.11.2025, 20:53
-
-
Semnul banal care îți arată că ai o boală cardiacă mortală02.11.2025, 18:41
-
-
Anticoncepționalele, efect negativ important. Duc la cancer de sân02.11.2025, 15:27
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
