Alimentul care reduce durerile articulare. Conține colagen și minerale. Se poate consuma cu pâine prăjită sau salată

Alimentul care reduce durerile articulare este încărcat cu colagen. Are beneficii și asupra pielii.
Alimentul care reduce durerile articulare este considerată o delicatesă în restaurante, însă gospodinele îl folosesc intens pentru a da gust mâncării. Acesta are o serie de beneficii si asupra tenului.
Măduva osoasă, ingredientul cu multiple beneficii. De ce ar trebui să o consumi
Măduva osoasă este considerată o delicatesă în restaurantele gourmet. Măduva osoasă a început să fie apreciată și în cercurile de sănătate și fitness, datorită profilului său nutritiv stelar și a multitudinii de beneficii.
Măduva osoasă, ce este
Măduva osoasă este un tip de țesut spongios în centrul oaselor. Este mai concentrată în oasele coloanei vertebrale, șoldului și coapsei. Conține celule stem care se dezvoltă în celule roșii din sânge, celule albe din sânge sau trombocite, care sunt implicate în transportul oxigenului, funcția imunitară și coagularea sângelui.
Măduva osoasă a animalelor cum ar fi vaci, miei, este frecvent consumată în multe tipuri de bucătărie. Măduva osoasă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a face supă de oase sau întinsă pe pâine, alături de legume prăjite sau feluri de mâncare din carne.
Vezi și: Dietă fără restricții. Ce presupune regula 80-20. Cum poți să mănânci orice fără să te îngrași
Măduva spinării, valori nutriționale
Măduva osoasă conține o cantitate bună de calorii și grăsimi, precum și cantități mici de nutrienți, cum ar fi proteinele și vitamina B12.
De exemplu, o lingură (14 grame) de măduvă osoasă oferă:
- Calorii: 110
- Grăsime totală: 12 grame
- Proteine: 1 gram
- Vitamina B12: 7% din doză zilnică de referință (CDI)
- Riboflavină: 6% din CDI
- Fier: 4% din CDI
- Vitamina E: 2% din CDI
- Fosfor: 1% din CDI
- Tiamină: 1% din CDI
- Vitamina A: 1% din CDI
Măduva osoasă oferă o cantitate mică de vitamine B acid pantotenic, tiamină și biotină, care sunt necesare pentru procese corporale importante, inclusiv producția de energie, potrivit Healthline.
De asemenea, este bogată în colagen, cea mai abundentă proteină din corpul tău. Completarea dietei cu colagen este gândită pentru a promova sănătatea pielii şi de a reduce durerile articulare.
Mai mult decât atât, măduva osoasă provenită de la vaci, capre și oi conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de grăsime care ar putea reduce inflamația și îmbunătăți funcția imunitară.
Măduva osoasă, beneficii
Măduva osoasă conține colagen, glicină, glucozamină, și acid linoleic. Aceste substanțe au fost studiate extensiv pentru efectele lor potențiale asupra sănătății. Măduva osoasă contribuie la funcția articulară
Mai mulți compuși în măduva osoasă pot optimiza sănătatea articulaţiilor. De exemplu, glucozamina este un compus găsit în cartilaj, care este adesea folosit ca un remediu natural pentru osteoartrita datorită capacității sale de a reduce inflamația și de a ameliora durerile articulare.
Colagenul poate sprijini producția de cartilaj articular pentru a ajuta la menținerea funcției articulare, de asemenea. Într-un studiu de 6 luni realizat pe un eșantion de 147 sportivi, completarea cu 10 grame de colagen pe zi a scăzut semnificativ durerile articulare legate de activitate.
Măduva osoasă, conținut de grăsimi sănătoase
Măduva osoasă care existî în mijlocul structurii oaselor conţine o cantitate mare de grăsimi. În acest moment, s-ar putea să vă simțiți îngrijorat să consumați acest aliment din cauza conținutului de grăsimi.
Cu toate acestea, lucrul pe care ar trebui să-l luați în considerare este modul în care vă oferă grăsimile sănătoase legate de prezența acizilor grași esențiali, notează Dr. Health Benefits.
Măduva osoasă, sursă importantă de colagen
De fapt, măduva osoasă este o sursă bună de colagen. În acest moment, colagenul este principala proteină structurală care are o formă asemănătoare gelului, cu structura netedă și care acoperă oasele. Într-adevăr, prezența colagenului este importantă, deoarece ne permite să ne mișcăm liber.
În consecință, colagenul participă la sigilarea și protejarea mucoasei tractului gastro-intestinal. Apoi, cu această funcție, măduva osoasă este, de asemenea, potrivită pentru a îmbunătăți absorbția nutrienților în intestin.
Nu numai pentru asta, măduva osoasă face lucruri mari, cum ar fi reducerea alergiilor alimentare și sensibilitățile asupra oamenilor pentru consumul de gluten și lapte de vacă. Mai mult decât atât, ajută și la ameliorarea colitei ulcerative și a simptomelor de reflux acid.
Vezi și: Cum să îți faci propriile pastile de supt când te doare gâtul. Ai nevoie de câteva ingrediente
Măduva osoasă conține și acizi grași
Următorul nutrient benefic conținut în măduva osoasă este prezența acizilor grași esențiali, cum ar fi acidul gras Omega-3. Acest acid gras valoros promovează funcționarea creierului, de asemenea. De asemenea, este cunoscut faptul că măduva osoasă are sursa bună de glicină. Astfel, consumul de alimente care sunt bogate în acizi grași este ideală pentru a promova starea generală de sănătate a organismului.
Măduva osoasă, sursă importantă de minerale
Următorul beneficiu pentru sănătate al măduvei osoase este modul în care acest aliment oferă o sursă bună de minerale, inclusiv fier, calciu, zinc, seleniu, magneziu, mangan, fosfor și alte tipuri de minerale, de asemenea. Ca urmare, mineralele din corpul nostru au un rol în promovarea funcției organismului. În acest moment, ele contribuie la protejarea organismului de riscurile de boală, oboseală cronică și menținerea echilibrului fluidelor cu siguranță.
Măduva osoasă, scade inflamația
Deși inflamația pe termen scurt este o parte crucială a sistemului de apărare al corpului tău, se crede că inflamația cronică contribuie la afecțiuni precum bolile de inimă, diabetul și cancerul.
Glicina, un tip de proteină găsită în măduva osoasă, a demonstrat proprietăți antiinflamatorii puternice în mai multe studii de eprubetă și poate ajuta la reducerea inflamației din organism.
Acidul linoleic (CLA), un alt compus în măduva osoasă. Acesta poate reduce markerii de inflamație din sânge. Potrivit unui studiu de 2 săptămâni la 23 de bărbați, cărora li s-au administrat 5.6 grame de CLA pe zi a scăzut în mod eficient nivelurile de proteine specifice implicate în inflamație, inclusiv factorul de necroză tumorală alfa și proteina C reactivă.
Măduva osoasă conține, de asemenea, adiponectină, un tip de hormon proteic care s-a dovedit a juca un rol central în reglarea inflamației și a funcției imune, potrivit Healthline.
Oamenii trebuie să consume cele mai bune alimente pentru a obține cele mai bune substanțe nutritive. În consecință, măduva osoasă este una dintre marile opțiuni pentru persoanele care doresc să construiască un corp mai sănătos și mai puternic. Odată cu prezența colagenului, măduva osoasă aduce multe tipuri de beneficii pentru sănătate cu siguranță. În acest caz, măduva osoasă poate ajuta la protejarea articulațiilor sănătoase, precum și la menținerea activității sistemului cardiovascular.
Măduva osoasă promovează sănătatea pielii
Colagenul este un tip de proteină care se găsește în tot corpul tău, care joacă un rol esențial în sănătatea pielii. Un studiu de 8 săptămâni la 69 de femei a constatat că suplimentarea cu 2,5-5 grame de colagen a ajutat la îmbunătățirea elasticității și hidratării pielii.
În mod similar, un studiu efectuat pe șoareci a observat că tratamentul cu colagen timp de 8 săptămâni a crescut conținutul de colagen și activitatea antioxidantă a pielii, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva deteriorării și îmbătrânirii pielii.
Ce fel de măduvă să alegeți
Puteți utiliza oase de la aproape orice animal, dar măduva osoasă de vită este o alegere excelentă pentru începători datorită dimensiunii oaselor și disponibilității pe scară largă.
Dacă intenționați să utilizați măduva osoasă ca bază pentru supă de oase sau supe, puteți utiliza întregul os din rețetă, mai degrabă decât să extrageți măduva separat.
De asemenea, puteți cere măcelarului să împartă oasele pentru dvs., ceea ce poate economisi o cantitate semnificativă de timp și efort dacă intenționați să-l mâncați direct din os după prăjire.
Pentru a prepara măduva osoasă, aşezaţi oasele de măduvă într-un cuptor la 232°C şi coaceți timp de aproximativ 15 minute. Măduva osoasă poate fi scoasă după gătit. Este adesea servită cu pâine prăjită.
Supa de oase este, de asemenea, comună, care se face prin fierberea oaselor timp de 24-48 de ore pentru a extrage substanțele nutritive și compușii benefici găsiți în măduva osoasă și osoasă.
Măduva osoasă conține mai mulți compuși care promovează sănătatea, inclusiv colagen, acid linoleic conjugat, glicină și glucozamină.
Măduva osoasă, cum se consumă
Puteți face măduvă osoasă în supă prin adăugarea ingredientelor precum zarvaturi pentru a stimula aroma, de asemenea. Mai mult decât atât, puteți prăji măduva osoasă și adăugați condimentele sau untul aromat pentru a avea cea mai bogată aromă.
Dacă doriți să aveți alimente sănătoase, doar adăugați măduva osoasă la salată. Se poate aromatiza cu ulei de măsline, lămâie și pătrunjel, dacă este necesar.
Când măduva osoasă este gătită, atunci o puteți mânca doar scoțând-o din os cu o lingură sau adăugați-o la o bucată de pâine prăjită.
-
De ce amețesc fără să amețesc, de fapt?14.09.2025, 20:36
-
-
-
-
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.