Antifungicul itraconazol și antidepresivul fluoxetina combinate cu Remdesivir, pot proteja contra COVID-19

Dana Lascu / 12 apr 2021 / 19:49
Medicamente
Medicamente

Două medicamente, unul antifungic – itraconazol - și celălalt antidepresiv – fluoxetina-, combinate separat cu Remdesivir, pot inhiba în mod eficient reproducerea coronavirusului în laborator. 

Un nou studiu publicat în British Journal of Pharmacology (link direct studiu) indică faptul că două medicamente disponibile în prezent - un medicament antifungic și un antidepresiv - pot inhiba în mod eficient virusul care cauzează COVID-19 în celulele de laborator.

Citește și: Itraconazolum - prospect

Cercetătorii au descoperit că medicamentele itraconazol (antifungic) și fluoxetina (antidepresiv) au blocat fiecare reproducerea virusului SARS-CoV-2 infecțios în testele de laborator de culturi celulare. Atunci când oricare dintre medicamente a fost utilizat în combinație cu medicamentul antiviral Remdesivir, combinația a prezentat efecte sinergice și a inhibat producția de SARS-CoV-2 cu mai mult de 90%.

Citește și: FLUOXETINUM - prospect

„Vaccinarea preventivă și medicamentele terapeutice împotriva COVID-19 sunt necesare pentru combaterea eficientă a pandemiilor cauzate de virusurile zoonotice emergente, cum ar fi SARS-CoV-2”, a declarat autorul principal dr Ursula Rescher, dr., De la Universitatea din Muenster, în Germania.

Cercetătorii au notat că, în final, „combinațiile Itraconazol-remdesivir și fluoxetină-remdesivir sunt puncte de plecare promițătoare pentru opțiunile terapeutice de control al infecției cu SARS-CoV-2 și progresia severă a COVID-19”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy