Antioxidanții ne prelungesc viața: care sunt cele mai bune surse de antioxidanți
Majoritatea alimentelor naturale conțin cel puțin unii antioxidanți, fructele și legumele sunt cea mai bună sursă de antioxidanți.
Antioxidanții sunt importanți, deoarece ajută la stabilizarea celulelor și la protejarea lor de stresul oxidativ, care poate duce la apariția cancerului, a bolilor de inimă și a bolilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, a menționat un studiu publicat în Journal of Nutritional Science.
Potrivit unui articol anterior publicat în revista Antioxidants & Redox Signaling, oamenii de știință au constatat că antioxidanții ajută la promovarea longevității.
Deși îi putem găsi și în suplimente alimentare, specialiștii recomandă antioxidanții din surse vegetale.
Iată o listă de 10 alimente care sunt surse excelente de antioxidanți.
Afinele, care pot ajuta la evitarea bolilor de inimă. Pline de vitamine și minerale, afinele sunt, de asemenea, bogate în antociani, care acționează ca antioxidanți puternici.
Broccoli, care poate juca un rol în lupta împotriva cancerului. Broccoli este bogat în fenolici, un tip de substanță chimică produsă de plante pentru a le proteja împotriva stresului oxidativ.
Nucile, care vă pot ajuta să slăbiți. Bogate în fibre, proteine și grăsimi nesaturate, nucile sunt o gustare excelentă.
Spanac, care vă poate îmbunătăți vederea. O „rudă” a sfeclei roșii, spanacul are un conținut scăzut de calorii, încărcat cu substanțe nutritive care pot promova sănătatea oaselor, a ochilor și a părului. În special, există dovezi care asociază luteina - un carotenoid găsit în spanac care conferă morcovilor nuanța lor portocalie – cu favorizarea sănătății ochilor și prevenirea degenerescenței maculare legate de vârstă.
Cartofi, care vă pot proteja creierul și scădea tensiunea arterială. Cartofii au undezavantaj, deoarece au un conținut ridicat de carbohidrați, dar aceste legume tuberoase sunt de fapt pline de vitamine și minerale.
Ceaiul verde, care poate oferi protecție împotriva infecției. Explozia de popularitate a ceaiului verde se datorează în parte numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, cercetările arătând că are proprietăți antiinflamatorii, anticarcinogene și antimicrobiene.
Căpșuni, care sunt un fruct care poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. La fel ca afinele, căpșunile își obțin culoarea roșie vie din antocianine, acordându-le statutul de superaliment.
Fasole, care oferă o sursă sănătoasă de proteine pe bază de plante. Plină de fibre, fitochimicale și proteine, există un motiv pentru care fasolea este un element esențial în dietele pe bază de plante, cum ar fi dietele vegetariene și vegane. De fapt, fasolea are aproape aceeași cantitate de proteine ca și carnea.
Ovăzul, care vă poate ajuta să slăbiți și să îmbunătățiți sănătatea inimii. Ovăzul integral poate ajuta la reducerea inflamației cronice legate de bolile de inimă și de diabet, potrivit Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan. Ovăzul este, de asemenea, un aliment bun pentru cei care încearcă să slăbească.
Ciocolată neagră (cu cel puțin 70% cacao), care poate îmbunătăți memoria și starea de spirit. Flavonoidele din boabele de cacao, din care este produsă ciocolata, acționează ca antioxidanți care pot juca un rol în prevenirea cancerului, sănătatea inimii și pierderea în greutate.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
