Antioxidanții ne prelungesc viața: care sunt cele mai bune surse de antioxidanți

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe de pădure au efecte antiinflamatoare. Foto: Pixabay
Fructe de pădure au efecte antiinflamatoare. Foto: Pixabay

Majoritatea alimentelor naturale conțin cel puțin unii antioxidanți, fructele și legumele sunt cea mai bună sursă de antioxidanți.

Antioxidanții sunt importanți, deoarece ajută la stabilizarea celulelor și la protejarea lor de stresul oxidativ, care poate duce la apariția cancerului, a bolilor de inimă și a bolilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, a menționat un studiu publicat în Journal of Nutritional Science.

Potrivit unui articol anterior publicat în revista Antioxidants & Redox Signaling, oamenii de știință au constatat că antioxidanții ajută la promovarea longevității.

Deși îi putem găsi și în suplimente alimentare, specialiștii recomandă antioxidanții din surse vegetale.

Iată o listă de 10 alimente care sunt surse excelente de antioxidanți.

Afinele, care pot ajuta la evitarea bolilor de inimă. Pline de vitamine și minerale, afinele sunt, de asemenea, bogate în antociani, care acționează ca antioxidanți puternici.

Broccoli, care poate juca un rol în lupta împotriva cancerului. Broccoli este bogat în fenolici, un tip de substanță chimică produsă de plante pentru a le proteja împotriva stresului oxidativ.

Nucile, care vă pot ajuta să slăbiți. Bogate în fibre, proteine ​​și grăsimi nesaturate, nucile sunt o gustare excelentă.

Spanac, care vă poate îmbunătăți vederea. O „rudă” a sfeclei roșii, spanacul are un conținut scăzut de calorii, încărcat cu substanțe nutritive care pot promova sănătatea oaselor, a ochilor și a părului. În special, există dovezi care asociază luteina - un carotenoid găsit în spanac care conferă morcovilor nuanța lor portocalie – cu favorizarea sănătății ochilor și prevenirea degenerescenței maculare legate de vârstă.

Cartofi, care vă pot proteja creierul și scădea tensiunea arterială. Cartofii au undezavantaj, deoarece au un conținut ridicat de carbohidrați, dar aceste legume tuberoase sunt de fapt pline de vitamine și minerale.

Ceaiul verde, care poate oferi protecție împotriva infecției. Explozia de popularitate a ceaiului verde se datorează în parte numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, cercetările arătând că are proprietăți antiinflamatorii, anticarcinogene și antimicrobiene.

Căpșuni, care sunt un fruct care poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. La fel ca afinele, căpșunile își obțin culoarea roșie vie din antocianine, acordându-le statutul de superaliment.

Fasole, care oferă o sursă sănătoasă de proteine ​​pe bază de plante. Plină de fibre, fitochimicale și proteine, există un motiv pentru care fasolea este un element esențial în dietele pe bază de plante, cum ar fi dietele vegetariene și vegane. De fapt, fasolea are aproape aceeași cantitate de proteine ​​ca și carnea.

Ovăzul, care vă poate ajuta să slăbiți și să îmbunătățiți sănătatea inimii. Ovăzul integral poate ajuta la reducerea inflamației cronice legate de bolile de inimă și de diabet, potrivit Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan. Ovăzul este, de asemenea, un aliment bun pentru cei care încearcă să slăbească.

Ciocolată neagră (cu cel puțin 70% cacao), care poate îmbunătăți memoria și starea de spirit. Flavonoidele din boabele de cacao, din care este produsă ciocolata, acționează ca antioxidanți care pot juca un rol în prevenirea cancerului, sănătatea inimii și pierderea în greutate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel