Aproape jumătate dintre persoanele testate pentru glicemie au risc crescut de boli cardiovasculare

Adisa Codruț / 15 noi 2019 / 09:04
Cetoacidoză diabetică
Cetoacidoză diabetică

O acțiune de testare gratuită a glicemiei ce a avut loc în Satu Mare a relevat faptul că aproape jumătate dintre persoanele testate prezintă risc crescut de boli cardiovasculare.

Peste 40% din persoanele testate joi, într-o acţiune desfăşurată cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, prezintă risc crescut de boli cardiovasculare, informează Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).

Reprezentanţii spitalului, alături de Lions Club "Someş" Satu Mare, au desfăşurat acţiunea gratuită la un mall din oraş, cu scopul de a identifica persoane cu risc crescut de boli.

"Conform evaluărilor privind gradul de obezitate, valoarea tensiunii arteriale, riscurile privind fumatul şi valorile glicemiei, medicii au considerat că 178 de persoane din totalul de 427 de persoane prezintă risc crescut de afecţiuni cardiovasculare iar 5 persoane au prezentat valori mult crescute ale glicemiei, din care o persoană a avut o valoare de peste 500 mg/decilitru. Celor 178 de persoane care prezintă risc de afecţiuni cardiovasculare li s-au făcut şi analize: colesterol, trigliceride, creatinină şi hemoglobina glicată. Rezultatele acestor analize vor fi comunicate individual fiecărui pacient de către Centrul de Diabetologie la începutul lunii decembrie", precizează sursa citată de agerpres.ro.

Acţiunea este derulată în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy