Arde o crenguță de rozmarin în casă: trucul care te scapă de stres și anxietate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Arde o crenguță de rozmarin în casă. Foto: Freepick @freepik
Arde o crenguță de rozmarin în casă. Foto: Freepick @freepik

Arde o crenguță de rozmarin în casă și vei scăpa de mai multe probleme de sănătate. Să descoperim împreună acest truc minune.

Toată lumea știe că rozmarinul e folosit pentru prepararea unor rețete delicioase. De asemenea, din rozmarin se fac ceaiuri și uleiuri esențiale. Dar știi că unele gospodine ard câte o crenguță de rozmarin în casă. Acest gest poate avea un efect foarte benefic pentru fizicul și mintea ta. În câteva minute, vei crea în casă o atmosferă care îți va aduce mari beneficii. 

Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată

Ce se întâmplă când arzi o crenguță de rozmarin în casă? Care este puterea rozmarinului?Cum să arzi rozmarinul pentru a-ți purifica casa? 

Rozmarinul, numit și Trandafir de mare, Iarbă de Troubadour sau Tămâie, este o plantă aromatică și medicinală originară din regiunea mediteraneană. Acest arbust veșnic verde, cu flori albastre, are o istorie lungă și fascinantă, care datează din cele mai vechi timpuri.

Egiptenii antici foloseau rozmarinul ca tămâie în ceremoniile religioase, pentru îmbălsămare, precum și pentru proprietățile sale medicinale. Grecii și romanii considerau rozmarinul o plantă sacră,  pe care o foloseau pentru a îndepărta spiritele rele și pentru a aduce noroc celor vii.

Udă roșiile cu acest amestec: plantele vor deveni puternice și fertile

Folosirea sa a persistat de-a lungul timpului, dovadă fiind utilizarea rozmarinului în Evul Mediu ca remediu pentru ciumă și infecțiile respiratorii. Rozmarinul este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, iar reputația sa este inegalabilă.

În acest articol, îți vom spune cum să-l folosești pentru a beneficia de efectele sale pozitive asupra corpului și minții tale.

Ar trebui să știi deja că arderea unei crenguțe de rozmarin în casă va avea efecte surprinzătoare asupra bunăstării tale. Această practică ancestrală, numită fumigație este o metodă tradițională de purificare întâlnită în multe culturi și religii. În zilele noastre, este o artă apreciată și practicată în întreaga lume.  

Care este puterea rozmarinului?

Puterea rozmarinului constă în capacitatea sa de a acționa asupra mai multor zone și nevoi zilnice.  

Purifică aerul. Acesta este unul dintre cele mai comune motive pentru utilizarea acestuia. Rozmarinul purifică și îmbunătățește calitatea aerului din interior, reducând concentrația de ioni pozitivi și reechilibrând sarcina electrică. Acest lucru creează un mediu mai sănătos și mai plăcut de respirat.  

Nouă alimente pe care toți nutriționiștii le vor aproba. Adaugă-le în dieta ta

Te ajută să te concentrezi mai bine. Vrei să te concentrezi mai bine pentru a îndeplini o sarcină urgentă? Te ajută rozmarinul, care stimulează funcția cognitivă, îmbunătățește concentrarea și claritatea mentală și te ajut să rămâi productiv. 

Reduce stresul și anxietatea. Rozmarinul poate avea un efect pozitiv asupra minții, ceea ajută la reducerea stresului și a anxietății.  

Grăbește creșterea părului. Vrei să rezolvi problemele pe care le ai cu părul? Rozmarinul promovează creșterea părului și previne căderea firelor. Rozmarinul este o plantă cu multiple virtuți, apreciată pentru aroma sa rafinată și beneficiile sale pentru sănătate.  

Cum să purifici casa cu rozmarin?

Pentru a efectua acest ritual acasă, veți avea nevoie de un buchet realizat din crenguțe uscate de rozmarin, folosit în fumigații, chibrituri sau o brichetă și un recipient termorezistent pentru a colecta cenușa. 

În primul rând, asigură-te că camera pe care dorești să o purifici este bine ventilată. Deschide o fereastră sau ușă pentru a permite aerului proaspăt să circule.

Spirulina, superalimentul care conține mii de vitamine și microelemente: Beneficii și utilizări

Ia buchetul de rozmarin și aprinde crenguțele. Lasă să ardă câteva secunde, apoi suflă ușor peste flăcări pentru a le stinge. Ar trebui să vezi fumul care iese din crenguțe.

Plimbă-te cu crenguțele de rozmarin pentru ca fumul să se răspândească în cameră și să purifice aerul, lăsând un miros plăcut.  

Deși rozmarinul este foarte popular din toate motivele discutate mai sus, nu este singura plantă medicinală recomandată pentru fumigație. Alte plante, precum salvia, eucaliptul, lavanda sau cimbru oferă rezultate la fel de impresionante datorită proprietăților lor de curățare și purificare. Așadar, de ce să nu încerci aceste metode ancestrale care s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel