Artrita reumatoidă: de ce scade riscul de diabet de tip 2

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Poliartrita reumatoida
Poliartrita reumatoida

Artrita reumatoidă a fost asociată cu un risc mai mic de a face diabet de tip 2. Cercetătorii au analizat datele de la patru grupe de persoane, cu sau fără afecțiuni. 

O analiză recentă din SUA a constatat că adulții cu artrită reumatoidă au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 decât alți indivizi, inclusiv cei cu alte tipuri de artrită.

Analiza, care este publicată în Arthritis Care & Research, a comparat adulții cu artrita reumatoidă cu alte patru grupuri: indivizi din populația generală fără artrită reumatoidă, indivizi cu hipertensiune arterială, persoane cu artroză și persoane cu artrită psoriazică. Au fost incluse în total 449.327 de persoane, notează wiley.com.

Pe parcursul periaode de urmărire în medie de 1,6 ani, rata dezvoltării diabetului de tip 2 a fost cea mai mică în grupul de artrită reumatoidă (7,0 la 1000 de persoane pe an) și cea mai mare (12,3 la 1.000 de persoane pe an) în grupul de hipertensiune. După ajustări, artrita reumatoidă a fost asociată cu un risc cu 24% până la 35% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu celelalte patru grupuri.

„În timp ce inflamația sistemică în artrita reumatoidă crește riscul de boli cardiovasculare, descoperirile noastre arată, în mod neașteptat, că artrita reumatoidă în sine nu arată un risc crescut de diabet de tip 2 în comparație cu cele patru grupuri diferite de comparație”, a declarat autorul principal Seoyoung C. Kim, doctor în științe mediale la Harvard Medical School. „Deoarece toți pacienții cu artrită reumatoidă incluși în studiul nostru au fost tratați cu cel puțin un medicament antireumatic care modifică boala, studiul nostru nu este în măsură să testeze asocierea dintre lipsa tratamentului sau tratament pentru artrita reumatoidă și riscul de diabet de tip 2.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel