Șase sfaturi pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral la jumătate

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancer, preventie, dietă
Cancer, preventie, dietă

Crezi că riscul de accident vascular cerebral este stabilit de istoricul familial, rasă și vârstă? Mai gandeste-te. Lucrurile pe care le faci în fiecare zi îți pot crește riscul cu peste 50%.

Iată cum puteți reduce riscurile de accident vascular cerebral la jumătate, potrivit experților la Clinica Mayo.

Tratează tensiunea arterială ridicată. Este cel mai important factor de risc pe care îl poți controla. Cunoaște-ți valorile și păstrează-le jos.

Mănâncă mai multe plante. Iubitorii de fructe și legume au un risc mai mic de boli cardiace și accident vascular cerebral. Adăugați-le la fiecare masă.

Dacă fumezi, oprește-te. Vești bune: niciodată nu este prea târziu. Riscurile scad după doar câteva luni fără fumat.

Ține diabetul sub control. Menținerea glicemiei sub control face într-adevăr o diferență atunci când vine vorba de risc de accident vascular cerebral.

Faceți mișcare în fiecare zi. Chiar și o plimbare rapidă, în majoritatea zilelor săptămânii, timp de 20-30 de minute. Mișcarea zilnică reduce riscurile semnificativ.

Și factorii de risc pe care nu îi puteți controla? Vârstă. Rasa. Genele. Folosește aceste riscuri pe care nu le poți schimba ca motivație să schimbi ceea ce poți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel