Astenia de toamnă: simptome și cauze. Cum ne impactează toamna sănătatea mintală și fizică

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
astenia de toamna foto:freepik
astenia de toamna foto:freepik

Astenia de toamnă - simptome și cauze. Cum ne este impactată sănătatea în anotimpul ploios.

Unii dintre noi așteaptă cu nerăbdare venirea toamnei, cu promisiunea de a purta pulovere confortabile, a bea băuturi calde și a petrece mai mult timp în interior. Pentru unii oameni, săptămânile acestea nu par deloc atrăgătoare. Odată cu schimbarea anotimpului, s-ar putea să observați o schimbare în starea de spirit și nu numai.

Vezi și: De ce sughiți. Când să consulți medicul, dacă sughițul se prelungește și cum să îl previi

Astenia de toamnă poate cauza, atât oboseală fizică, cât și, în unele cazuri, oboseală mintală. Mișcarea corpului devine dificilă sau imposibilă din cauza lipsei de energie, a spasmelor musculare sau a crampelor musculare.

Unele persoane experimentează astenia într-o anumită parte a corpului lor, cum ar fi brațele sau picioarele. Alții pot experimenta slăbiciune în întregul corp, care este adesea rezultatul unei infecții.

Ce cauzează astenia?

Astenia este un termen larg folosit pentru a descrie oboseala și slăbiciunea generală, ducând la simptome fizice și mintale. Dacă experimentați posibile simptome ale asteniei, este important să identificați și să tratați cauza subiacentă. Există mai multe posibile cauze pe care ar trebui să le discutați cu medicul dumneavoastră, conform Healthline.

Afecțiuni de sănătate subiacente

- gripă

- boala tiroidiană

- anemie

- boala celiacă

- sindromul de oboseală cronică

- fibromialgia

- depresie

- anxietate

- lipsa somnului

- apneea de somn

- diabet prost gestionat sau nedepistat

- insuficiență cardiacă congestivă

- deficit de vitamina B-12

- cancer

- accident vascular cerebral

- infarct miocardic

Simptome de urgență

Ar trebui să contactați medicul, dacă experimentați oricare dintre următoarele simptome:

- amețeală

- senzație de leșin

- confuzie

- dificultăți în vorbire

- modificări ale vederii

- dureri în piept

- dificultăți la respirație

Există multe opțiuni de tratament pentru slăbiciune. Determinarea cauzei subiacente ajută medicul să stabilească cea mai bună metodă de tratament.

Când vizitați medicul, acesta va discuta cu dumneavoastră despre simptomele pe care le aveți. Vă va întreba când ați început să aveți simptomele, iar acest lucru îl va ajuta să înțeleagă mai bine ce ar putea cauza senzația de slăbiciune.

Cum să îți menții sănătatea mintală în această toamnă

Vezi partea bună

Gândiți-vă la ceea ce așteptați cu nerăbdare și concentrați-vă asupra acestor activități. Astfel, vă poate ajuta să vă simțiți mai pozitivi în legătură cu schimbarea de sezon.

Noi hobby-uri sau activități

S-ar putea să nu poți face exact aceleași lucruri pe care le-ai făcut în vară, dar de ce să nu vezi toamna ca o oportunitate de a descoperi noi interese. Ai putea învăța să tricotezi, să faci puzzle-uri sau să scrii. 

Menține relațiile sociale

Este important să rămânem în legătură cu cei dragi, pentru a crește conexiunea socială și a combate singurătatea. Nu trebuie să rămâneți doar în interior pentru a socializa - există o mulțime de evenimente în aer liber la care puteți participa în timpul toamnei, cum ar fi târgurile locale de artizanat și micile festivaluri. 

Vezi și: Lămâile pot preveni pietrele la rinichi. O singură felie oferă 51% din aportul zilnic de vitamina C

Să nu uităm ca în această toamnă să ne îngrijim, atât de corpul nostru, cât și de mintea noastră. Prin adoptarea unor abordări pozitive și prin implicarea în activități care ne aduc bucurie și satisfacție, putem face ca această tranziție sezonieră să fie mai ușoară și să ne menținem o stare de spirit și sănătate mentală pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel