Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Consumul de cafea ar putea efecte deosebit de benefice asupra creierului.
Probabil știți deja că această băutură poate îmbunătăți vigilența, starea de spirit, atenția și energia. Potrivit exerților, cafeaua poate avea și beneficii pe termen lung: poate reduce riscul de diabet de tip 2, boala Parkinson și chiar unele tipuri de cancer. Și dacă nu este suficient, oamenii de știință arată că aceasta îmbunătățește memoria, contribuie la prevenirea declinului cognitiv și la reducerea riscului de boală Alzheimer.
Cafeaua reduce riscul de Alzheimer
Alături de fructe, legume, polifenoli, antioxidanți și acizi grași omega, cafeaua este inclusă pe lista de substanțe nutritive sănătoase, benefice pentru boala Alzheimer. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Alzheimer’s Disease, cofeina tinde să se protejeze împotriva demenței.
Cafeaua poate acționa asupra multor receptori din creier, permițându-i să modifice mecanismele neuronale. Cafeina în sine poate fi în măsură să prevină și să scadă formarea proteinelor amiloid-β în creier, arată studiile. Prin reducerea formării acestor plăci, cofeina poate ajuta la prevenirea parțială a deficitelor cognitive asociate cu boala Alzheimer. Mai mult, cafeaua poate fi benefică în prevenirea pierderii de memorie. Compușii specifici cafelei sinergizează cu cofeina pentru a îmbunătăți selectiv citokinele plasmatice, care ajută funcția cognitivă.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.