Băutorii de cafea, risc mai mic de Alzheimer

Cafea  FOTO: pexels.com
Cafea FOTO: pexels.com

Consumul de cafea ar putea efecte deosebit de benefice asupra creierului.

Probabil știți deja că această băutură poate îmbunătăți vigilența, starea de spirit, atenția și energia.  Potrivit exerților, cafeaua poate avea și beneficii pe termen lung: poate reduce riscul de diabet de tip 2, boala Parkinson și chiar unele tipuri de cancer. Și dacă nu este suficient, oamenii de știință arată că aceasta îmbunătățește memoria, contribuie la prevenirea declinului cognitiv și la reducerea riscului de boală Alzheimer.

 

Cafeaua reduce riscul de Alzheimer

Alături de fructe, legume, polifenoli, antioxidanți și acizi grași omega, cafeaua este inclusă pe lista de substanțe nutritive sănătoase, benefice pentru boala Alzheimer.  Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Alzheimer’s Disease, cofeina tinde să se protejeze împotriva demenței. 

Cafeaua poate acționa asupra multor receptori din creier, permițându-i să modifice mecanismele neuronale.  Cafeina în sine poate fi în măsură să prevină și să scadă formarea proteinelor amiloid-β în creier, arată studiile. Prin reducerea formării acestor plăci, cofeina poate ajuta la prevenirea parțială a deficitelor cognitive asociate cu boala Alzheimer. Mai mult, cafeaua poate fi benefică în prevenirea pierderii de memorie. Compușii specifici cafelei sinergizează cu cofeina pentru a îmbunătăți selectiv citokinele plasmatice, care ajută funcția cognitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel