Băutura care te face să trăiești mai mult și îți ține inima sănătoasă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
O anume băutură este asociată cu beneficii incredibile
O anume băutură este asociată cu beneficii incredibile

O anumită băutură din care e bine să consumi regulat o cană sau o ceașcă este asociată cu un risc mai mic de boli de inimă și cu o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Băutura asociată cu beneficii pentru inimă și o viață mai lungă este ceaiul. Teoretic cel verde și cel negru sunt cele mai bune, dar cercetătorii spun că de orice fel ar fi e bine să-l consumi.

Spre exemplu, dacă bei o ceașcă de ceai cel în fiecare zi e bine pentru inima ta, iar o ceașcă consumată cel puțin de trei pe săptămână te ajută să trăiești mai mult și să fii mai sănătos, cel puțin așa arată un studiu (link direct) publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

„Consumul obișnuit de ceai este asociat cu riscuri mai mici de boli cardiovasculare și de moarte din toate cauzele", a declarat autorul principal Dr. Xinyan Wang, de la Academia Chineză de Științe Medicale din Beijing, China. „Efectele favorabile asupra sănătății sunt cele mai puternice pentru ceaiul verde, dar și pentru ceaiul obișnuit, pe termen lung."

Studiul a inclus date de la peste 100.902 adulți chinezi care au făcut parte dintr-un studiu de sănătate pe termen lung. Participanții au furnizat informații despre sănătate și comportament, inclusiv cât de mult ceai beau. Urmărirea a durat în medie șapte ani.

În comparație cu persoanele care beau mai puțin de trei căni de ceai pe săptămână, cei care beau mai mult aveau un risc cu 20% mai mic de atac de cord sau de o problemă aferentă, și un risc mai mic cu 22% de a muri de boli de inimă.

De asemenea, analizele au estimat că băutorii de ceai obișnuiți în vârstă de 50 de ani ar dezvolta boli coronariene și accident vascular cerebral cu 1,41 ani mai târziu și ar trăi cu 1,26 ani mai mult decât cei care nu beau niciodată sau beau mai rar ceai.

Concluziile nu dovedesc că direct consumul de ceai a fost responsabil pentru aceste beneficii. Dar ceaiul verde și ceaiul negru sunt bogate în compuși numiți flavonoizi care ajută la reducerea inflamației, un vinovat în bolile de inimă. Ceaiul a fost, de asemenea, legat de scăderea colesterolului și de funcționarea mai bună a vaselor de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel