Beneficiile ceaiului de stafide. Lidia Fecioru: Reface celulele creierului

Sonia Baciu |
Data publicării:
beneficiile ceaiului de stafide. FOTO Freepik @ KamranAydinov
beneficiile ceaiului de stafide. FOTO Freepik @ KamranAydinov

Lidia Fecioru a dezvăluit cum se prepară ceaiul de stafide, despre care spune că este extrem de benefic pentru detoxifierea ficatului.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunde", de pe Antena 3, unde a dezvăluit rețeta pentru ceaiul de stafide. Bioenergoterapeutul spune că această băutură poate aduce beneficii uriașe pentru sănătate, fiind un adevărat ”medicament” pentru ficat, dar și pentru curățarea sângelui. 

Ceaiul de stafide, LEAC pentru dezintoxicarea ficatului și pentru curăţarea sângelui

"Acesta este un leac pentru dezintoxicarea ficatului şi pentru curăţarea sângelui.

Stafidele sunt strugurii uscaţi. Acestea îşi menţin dulceaţa. Se pun două pahare de apă şi 250g stafide. Apa o punem la fiert şi o lăsăm să fiarbă. După ce a fiert apa, adaugăm şi stafidele. 

Fierbem 5-6 minute, la foc mic. Oprim, iar apoi lăsăm ceaiul până a doua zi la infuzat. Se bea dimineaţa. 

Este foarte bun pentru tot ce înseamnă curăţarea sângelui şi a ficatului. Reface celulele creierului.

Curele naturiste se fac, de regulă, timp de trei luni”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3, citează Spectacola.

De ce să consumi STAFIDE. Sunt cele mai SĂNĂTOASE fructe uscate

Stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, bogate în cupru şi fier. Ele fac ”minuni” pentru sistemul imunitar slăbit, mai mult, dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin, fiind în același timp cel mai la îndemână ”dulce” putând fi consumat ca atare sau în diverse combinații de fructe proaspete și cereale, pot fi adăugate în prăjituri sau salate. 

De asemenea, stafidele sunt o sursă bună de zaharuri sănătoase, astfel că sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. 100 de grame de stafide conţin 299 kcal, carbohidrati: 79.200 grame, proteine: 3.100 grame.

Probiotice şi antioxidanţi. Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, acestea conţin şi foarte mulţi antioxidanţi, flavonoide şi fenoli, care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, stafidele fiind eficiente în menţinerea unui mediu sănătos în colon.

5 motive să consumi fructe uscate

Previn hipertensiunea arterială. Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.

Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia. Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D... citește mai departe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel