Beneficiile ceaiului și ale cafelei. Ce boli țin la distanță

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Cafea  FOTO: pexels.com
Cafea FOTO: pexels.com

Cafeaua și ceaiul pot da savoare dimineților și vă pot ajuta să vă simțiți mai energici. Pe lângă acestea, aceste băuturi ar putea avea proprietăți benefice și pentru sănătate. 

Potrivit unui studiu publicat în BMJ, în noiembrie 2017, consumul de cafea este legat de rate mai mici de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral, boli de rinichi, boli de ficat, Parkinson, demență și cancer.

 

Un studiu din decembrie 2013, publicat în Current Pharmaceutical Design, a constatat că anumite tipuri de ceai care conțin cofeină sunt legate de rate mai mici de cancer, boli cardiovasculare, diabet și artrită. De asemenea, ceaiul poate aduce beneficii creierului. Într-un studiu din mai 2019 realizat pe Molecules, adulții mai în vârstă care au băut ceai au avut o funcție cognitivă mai bună.


Cercetătorii presupun că aceste îmbunătățiri ale sănătății sunt datorate nivelurilor ridicate de antioxidanți din cafea și ceai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel