Beneficiile consumului ceaiului de hibiscus. Efectele acestei băuturi cu aromă florală

Ceaiul de hibiscus este apreciat pentru gustul său plăcut și proprietățile sale benefice pentru sănătate. Ceaiul roșu intens conține antioxidanți puternici, cum ar fi Vitamina C și antocianinele, care ajută...
O băutură pe bază de plante ar putea ajuta la reducerea nivelurilor de glucoză din sânge. Diabetul de tip 2 poate deveni periculos dacă nivelurile de zahăr din sânge sunt lăsate să evolueze nestingherite.
Persoanele cu această afecțiune trebuie să găsească mijloace alternative de contracarare a creșterilor bruște ale zahărului din sânge provocate de alimentație, deoarece le lipsește un hormon numit insulină, care ajută la menținerea glucozei în limite normale. Din fericire, conform unui expert, o băutură roșie ar putea ajuta.
Ceaiul de hibiscus reglează zahărul din sânge
Ceaiul de hibiscus nu oferă doar aroma sa caracteristică, ușor acidulată dar dulce, ci are și efecte benefice asupra nivelurilor de zahăr din sânge.
Chimistul și cercetătorul, dr. Tim Bond de la Tea Advisory Panel, a explicat că această băutură roșie poate reduce glucoza din sânge prin mecanisme diferite.
"Diverși compuși polifenolici se găsesc în ceaiul de hibiscus. Acidul ferulic este unul dintre aceștia, care pare să reducă glucoza din sânge prin reducerea rezistenței la insulină și a nivelurilor de compuși proinflamatori în sânge.
Alți polifenoli din hibiscus pot inhiba enzimele care descompun carbohidrații, astfel încât să întârzie descompunerea carbohidraților în glucoză și să reducă nivelul glucozei din sânge", a explicat dr. Bond, potrivit Express.
Vezi și: Ce se întâmplă când respiri pe gură. Cinci efecte negative
Ceaiul de hibiscus, efect asupra tensiunii arteriale
În plus, ceaiul de plante poate reduce, de asemenea, riscul de luare în greutate, ceea ce înseamnă că ar putea contribui la scăderea probabilității de a dezvolta diabet.
Mai mult decât atât, consumul regulat al acestei băuturi timp de aproximativ o lună ar putea fi benefic și pentru tensiunea arterială ridicată. Studiile au arătat că ceaiul de hibiscus poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Substanțele chimice din hibiscus par să aibă un efect relaxant asupra vaselor de sânge, ceea ce poate duce la scăderea presiunii arteriale.
Vezi și: Semnul frecvent al demenței. Este considerat un obicei sănătos, dar, de fapt, este îngrijorător
Tensiunea arterială crescută, cunoscută și sub numele de hipertensiune, poate crește riscul de urgențe medicale precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Capacitatea ceaiului de a menține sub control hipertensiunea este semnificativă, deoarece această afecțiune tinde să apară alături de diabet.
"S-a constatat că ceaiul de hibiscus ajută la reducerea tensiunii arteriale în studii umane în decurs de o lună. Impactul asupra glicemiei poate fi diferit, dar este incert. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări", a spus dr. Bond.
Vezi și: Sarea, secretul ceaiului perfect. Cum se schimbă gustul și ce efect are asupra sănătății
Ceaiul de hibiscus reduce rezistența la insulină
În timp ce studiile despre durata în care apare reducerea glicemiei lipsesc, cercetările au demonstrat că această băutură dulce poate reduce rezistența la insulină. Rezistența la insulină se referă la incapacitatea celulelor de a prelua glucoza ușor din sânge.
Deoarece acest lucru poate duce la niveluri ridicate de zahăr în circulație în sânge, este crucial să se reducă rezistența la insulină. Toate aceste beneficii fac din această băutură roșie o alegere bună pentru persoanele care suferă de diabet, conform Dr. Bond.
"Are beneficii pentru sănătate în ceea ce privește tensiunea arterială, precum și glicemia și insulină", a mai spus dr. Bond.
De asemenea, dr. Bond a sugerat să începeți cu două sau trei căni de ceai de hibiscus pe zi.
"Infuzați un plic de ceai sau frunze de ceai în apă fierbinte timp de cel puțin cinci minute. Acest lucru ar trebui să permită eliberarea polifenolilor benefici", a concluzionat medicul.
-
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
-
Terapia care reduce colesterolul cu aproape 50%20.10.2025, 17:01
-
-
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.