Beneficiile secrete ale usturoiului. De ce să mănânci usturoi în fiecare zi

Dana Lascu |
Data publicării:
Usturoi
Usturoi

Usturoiul este un condiment grozav și aromat pentru mâncare, dar de fapt vă poate îmbunătăți sănătatea! Iată beneficiile uluitoare ale usturoiului: 

Încă din Egiptul Antic, usturoiul (Allium sativum) a fost folosit nu numai pentru a adăuga aroma sa la alimente, ci și pentru remarcabilele sale proprietăți preventive și vindecătoare. Iată care sunt principalele sale 4 beneficii:

1) Scade tensiunea arterială: Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume. Există unele dovezi că utilizarea cantităților adecvate poate fi eficientă în scăderea tensiunii arteriale și, eventual, a nivelului de colesterol. Începeți cu un cățel de usturoi pe zi.

2) Repelent pentru țânțari: există câteva studii care sugerează că usturoiul împiedică țânțarii să înțepe oamenii. În timp ce unii specialiști sunt sceptici, este posibil ca el să funcționeze foarte bine dacă mănânci mâncare aromată cu usturoi.

3) Îmbunătățește imunitatea: Usturoiul, când este zdrobit și consumat crud, este o sursă excelentă de seleniu, germaniu și aminoacizi gen sulfhidril (o formă de sulf), care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Acest antibiotic natural este un tratament eficient pentru candidoză, colită, infecții ale tractului urinar, bronșită și pneumonie.

4) Ameliorează simptomele și scurtează perioada de vindecare pentru răceală și gripă: Studiile moderne au arătat că usturoiul este similar cu un antibiotic puternic, doar că nu e făcut în laborator, ci este 100% natural. Mulți oameni iau usturoi în timpul sezonului de răceală  și gripă pentru a-și ajuta corpul să rămână sănătos. Secretul aici este să consumați usturoiul înainte de a răci sau a face gripă, deoarece va ajuta la combaterea acestora, dar nu le va vindeca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel