Bicarbonat de sodiu și oțet în loc de șampon. Rețetă pentru strălucirea părului

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Astăzi, majoritatea produselor pe care le folosim pentru igiena zilnică nu sunt doar total sintetice, ci conțin și substanțe care ar putea fi dăunătoare sănătății. Având în vedere acest lucru, consultarea unui dermatolog înainte de a alege un produs, este esențială. Apelarea la alternative naturale poate fi, de asemenea, foarte convenabilă.

Șampoanele sunt un exemplu de produse utilizate pe scară largă, fără a le cunoaște efectiv componentele și proprietățile. Producătorii doresc ca acestea să miroase bine și să facă spumă, dar nu ne dăm seama că folosim produse potențial dure atât pentru copii, cât și pentru adulți, potrivit dr. Larry B. Silver.

Acestea conțin, spre exemplu, celebrul laurilsulfat de sodiu (SLS), un compus legat de apariția aftelor. Dincolo de funcția sa de a crea spumă, acest sulfat a fost mult timp pus la îndoială pentru posibila sa toxicologie și chiar pentru un potențial efect cancerigen.

Cu toate acestea, ar trebui clarificat faptul că, cel puțin în ceea ce privește acest element, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină aceste afirmații și chiar a fost clasificat drept „sigur” .

Șampon natural cu oțet de mere și bicarbonat

 

O alternativă naturală și sănătoasă sunt șampoanele organice, realizate cu ingrediente vegetale și aromate cu uleiuri esențiale, precum cel cu bicarbonat și oțet de mere.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- Bicarbonat de sodiu, un element care poate fi utilizat pentru eliminarea murdăriei din păr, potrivit unei cercetări publicate de Universitatea Națională din Altiplano (Peru) în care sunt studiate efectele bicarbonatului asupra sănătății bucale.

- Oțet de mere, care a dovedit beneficii antifungice și care poate fi de mare ajutor în tratarea mătreții.

- Două sticle de plastic.

Înainte de a descrie modul de preparare, este important să reținem că nu există nicio formulă susținută de știință pentru acest proces. Prin urmare, ceea ce este prezentat mai jos este doar o rețetă „populară” care a fost utilizată de mult timp și pe baza beneficiilor ingredientelor sale discutate mai sus. În niciun caz nu poate înlocui sfatul specialistului.

Pentru început, amestecă o lingură de bicarbonat cu un pahar de apă caldă până se dizolvă. Cu acest amestec umple prima sticlă. Acest prim amestec acționează ca un șampon. Poți mări sau reduce cantitatea de bicarbonat, în funcție de cât de gras ai părul sau mai uscat, dar acest lucru nu a fost dovedit. Ulterior, combină un sfert de pahar de oțet de mere cu un pahar cu apă și umple a doua sticlă. Acest al doilea amestec acționează ca un balsam.

Cum îl aplici?

 

Pe părul umed, aplică amestecul de bicarbonat pe diferitele zone ale capului și masează ușor. Clătește bine cu apă, apoi aplică balsamul de oțet, masează bine și clătește din nou. 

Poți adăuga uleiuri esențiale pentru a aromatiza sau a îmbunătăți anumite proprietăți. Spre exemplu, uleiul de arbore de ceai ajută dacă ai mătreață, potrivit site-ului medical al Clinicii Mayo.

La fel, uleiul de rozmarin întărește părul și ajută la prevenirea căderii părului, în timp ce uleiul de lavandă relaxează pielea capului și lasă un miros extraordinar. Oricum, mirosul de oțet dispare când părul este deja uscat.

Pe de altă parte, dacă ai părul foarte uscat, poți aplica puțin ulei de jojoba după spălare, deoarece hidratează și întărește firul de păr, după cum relatează Universitatea din Sevilla.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel