Boala ischemică, mai frecventă la bărbați decât la femei. Ce au descoperit cercetătorii americani

Angela Sabău / 12 iun 2019 / 18:25

Boala ischemică este mai frecventă la bărbați decât la femei. Cercetătorii americani au reușit să găsească o asociere între un hormon de reproducere la bărbați și boala ischemică.

Reducerea bolilor cardiovasculare stagnează, în Statele Unite. Dezvoltarea de noi modalități de prevenire și tratare a bolilor cardiovasculare s-a dovedit a fi frustrantă recent, după ce mai multe soluții care s-au arătat promițătoare, cum ar fi vitamina D și antiinflamatoarele, au eșuat într-o etapă ulterioară.

Mai mult, viața mai scurtă a bărbaților decât a femeilor, în parte datorită ratelor mai ridicate de boală cardiovasculară la bărbați decât la femei, rămâne parțial inexplicabilă.

Pentru a rezolva acest decalaj, profesorul Mary Schooling de la CUNY SPH a reconceptualizat boala cronică în cadrul unei teorii a biologiei evolutive bine stabilite. Câteva dintre cele mai eficiente intervenții pentru bolile cardiovasculare, cum ar fi statinele, afectează axa reproductivă, arată medicalxpress.com.

Pentru a asigura că această căutare de noi soluții pentru principalele cauze ale morbidității și mortalității globale este pe o bază fermă, profesorul și colegii săi au testat dacă „motorul” central al reproducerii, adică hormonul 1de eliberare a gonadotropinei (GnRH), crește riscul de boală ischemica a inimii, folosind GnRH previzionat genetic. În concordanță cu teoria biologiei evolutive, studiul a constatat că prezența genetică predictivă a GnRH mai mare a fost asociată cu un risc mai mare de boală cardiacă ischemică.

Rezultatele au fost publicate în revista SSM-Population Health.
"Afișarea unui principiu central al biologiei evolutive la om este foarte interesant, dar mai important, acesta validează folosind o teorie evoluționistă bine stabilită pentru a informa prevenirea și tratamentul bolilor cronice", spune Schooling.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29