Boala ischemică, mai frecventă la bărbați decât la femei. Ce au descoperit cercetătorii americani

Angela Sabău |
Data publicării:

Boala ischemică este mai frecventă la bărbați decât la femei. Cercetătorii americani au reușit să găsească o asociere între un hormon de reproducere la bărbați și boala ischemică.

Reducerea bolilor cardiovasculare stagnează, în Statele Unite. Dezvoltarea de noi modalități de prevenire și tratare a bolilor cardiovasculare s-a dovedit a fi frustrantă recent, după ce mai multe soluții care s-au arătat promițătoare, cum ar fi vitamina D și antiinflamatoarele, au eșuat într-o etapă ulterioară.

Mai mult, viața mai scurtă a bărbaților decât a femeilor, în parte datorită ratelor mai ridicate de boală cardiovasculară la bărbați decât la femei, rămâne parțial inexplicabilă.

Pentru a rezolva acest decalaj, profesorul Mary Schooling de la CUNY SPH a reconceptualizat boala cronică în cadrul unei teorii a biologiei evolutive bine stabilite. Câteva dintre cele mai eficiente intervenții pentru bolile cardiovasculare, cum ar fi statinele, afectează axa reproductivă, arată medicalxpress.com.

Pentru a asigura că această căutare de noi soluții pentru principalele cauze ale morbidității și mortalității globale este pe o bază fermă, profesorul și colegii săi au testat dacă „motorul” central al reproducerii, adică hormonul 1de eliberare a gonadotropinei (GnRH), crește riscul de boală ischemica a inimii, folosind GnRH previzionat genetic. În concordanță cu teoria biologiei evolutive, studiul a constatat că prezența genetică predictivă a GnRH mai mare a fost asociată cu un risc mai mare de boală cardiacă ischemică.

Rezultatele au fost publicate în revista SSM-Population Health.
"Afișarea unui principiu central al biologiei evolutive la om este foarte interesant, dar mai important, acesta validează folosind o teorie evoluționistă bine stabilită pentru a informa prevenirea și tratamentul bolilor cronice", spune Schooling.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel