Germeni: obiectele cele mai pline de bacterii dintr-un restaurant. Care este cel mai murdar

Multe obiecte, dintre cele mai banale, dintr-un restaurant sunt pline de germeni. De aceea, arată webmd.com, inspecțiile periodice își au rostul din plin.
Germeni, restaurant. De la meniuri, ecrane tactile, suprafața mesei până la gheață, felii de lămâie și condimente, toate pot fi contaminte cu germeni.
Platforma de știri medicale webmd.com a făcut o listă cu cele mai pline de germeni obiecte. Iată câteva:
1. Meniuri - uneori, lucrurile cele mai pline de germeni dintr-un restaurant sunt meniurile. Studiile au arătat că urme de E. coli și S. aureus (staph) pot fi găsite pe meniuri întrucât au trecut din mână în mână. Meniurile din plastic sunt mai pline de bacterii decât meniurile de hârtie, mai ales dacă se udă. Ar fi bine să vă spălați pe mâini după ce atingeți un meniu și înainte de a mânca ceva.
2. Ecrane tactile - acestea pot fi mai rapide și mai ușor de comandat. Universitatea London Metropolitan a testat ecrane tactile la mai multe restaurante și a găsit urme de E. faecalis și staph. Ambele pot provoca infecții. Mișcarea mai bună, susțin cei de la webmd, ar fi să comanzi direct la tejghea.
3. Gheață - Bacteriile se pot prospera în apă. Cercetătorii au descoperit câteva tipuri de bacterii care pot provoca infecții, dar nu la niveluri suficient de ridicate. Un alt studiu susține că oamenii de știință au contaminat cuburile de gheață cu patru tipuri de bacterii si le-au folosit în băuturi cu vodcă, whisky, gin, ceai de piersici, apă tonică și sifon. Doar băutura de whisky nu avea bacterii vii.
4. Felii de lămâie – deși arată bine și oferă puțină aromă, acele bucăți de citrice acide pot răspândi germeni. În teste, 70% din eșantioane au avut organisme pe ele, unele până la 25. Acizii stomacali pot neutraliza majoritatea acestora, dar unele pot provoca probleme de burtă. Dacă aveți diabet zaharat, ați avut insuficiență renală sau ați urmat chimioterapie, ați putea fi mult mai probabil să fiți afectați de acestea.
5. Bufeturi - o problemă importantă este faptul că oamenii respiră pe mâncare sau le ating cu tacâmurile. Puteți urma câteva sfaturi ca să vă protejați: asigurați-vă că carnea servită la cald este sub lămpi cu căldură sau pe o suprafață încălzită, iar carnea rece este pe gheață; dacă vă întoarceți câteva secunde, obțineți o farfurie nouă și tacâmuri noi; atunci când vă serviți, nu folosiți aceleași vase pe diferite produse alimentare.
6. Baruri de salate - asigurați-vă că alimentele reci sunt păstrate la rece. Verificați și prospețimea legumelor și a fructelor, deoarece acestea sunt în aer liber.
7. Tăvi de cafea - un studiu a arătat că tăvile de cafea aveau un număr de plăci aerobice - nivelul de germeni dintr-un produs – de peste 200. Mult mai mult decât băile și saltelele de gimnastică, care sunt curățate mai des.
8. Condimente - sarea, piperul, ketchup-ul și muștarul sunt menite să dea aromă mâncării, dar pot adăuga și germeni. Elementele care sunt manipulate și trecute, cum ar fi sticle de condiment și agitatoare de sare, pot fi casă la bacterii fecale precum E. coli și coliform. Folosiți dezinfectant de mână sau ștergeți sticlele înainte să le folosiți.
9. Suprafețele de masă - ideea că sunt mai puțini microbi pentru că masa a fost ștearsă este bună în teorie, dar nu e chiar adevărată. Bacteriile care pot provoca boli se pot găsi chiar pe pânzele folosite pentru a curăța mesele.
Supraviețuitorii cancerului, condamnați la un risc uriaș de forme severe de COVID
Impactul ascuns al pandemiei. COVID-19 și schimbările dramatice în mortalitate
Noua variantă Covid NB.1.8.1, identificată în Franța. Ce trebuie să știm despre noua tulpină
Varianta COVID NB.1.8.1 face ravagii în Franța și Asia. Experții se tem de un nou val devastator.
5 locuri din camerele de hotel unde se ascund cele mai multe bacterii
Focare de gripă aviară H5N1. Care sunt riscurile să se transmită la oameni
Justin Timberlake are boala Lyme. Totul despre Lyme: simptome și stadii
Peste 9.500 de germani infectați cu sifilis în 2024
Infecția cu virusul H5N1: simptome clinice, risc zoonotic și potențial pandemic
"Ne pregătim de o nouă PANDEMIE". Medicii au lansat un avertisment îngrijorător.
Infecțiile cu Streptococul B, asociate cu probleme psihice
Infecția care îți macină creierul. Aceasta este grupa cea mai vulnerabilă.
Un copil de 5 ani a murit din cauza meningitei meningococice. Care sunt primele simptome și cum poate fi prevenită boala
Alertă din cauza meningitei. Un copil de 5 ani a murit
Boala care revine și face ravagii. Peste 300 de cazuri în doar o lună!
Deficitul de Fier și inflamația timpurie, factori cheie în dezvoltarea long-COVID
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Eșecul aplicării strategiei de suprimare a COVID-19 în Marea Britanie. Implicații epidemiologice și lecții pentru viitoarele pandemii
Cea mai mare greșeală din timpul pandemiei de COVID. A dus la sute de mii de decese.
Cum scapă un virus din laborator și ce sunt laboratoarele BSL-4. Simin Aysel Florescu: Noi nu avem niciunul. Avem un BSL-3, dar pentru medicina veterinară
Cum poate scăpa un virus dintr-un laborator. Cât de îngrijorătoare este situația din Congo sau COVID a fost produs într-un laborator?
7 lucruri de știut despre Hepatita A. Un gest simplu distruge virusul!
Un nou virus gripal de origine animală ar putea declanșa următoarea pandemie. Medicii, în alertă
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Patru virusuri emergente cu potențial pandemic. Autoritățile sanitare, în alertă
Mușcătura de căpușă, complicații severe. Dr. Tudor Ciuhodaru: Te poate trimite direct la neurologie
Ce sunt petele roz din baie, de pe cadă, chiuvetă sau duș. Bacteria îți poate ajunge în sânge
Long-COVID: Boala care nu dispare
Aceasta este cea mai gravă complicație a COVID. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că nu dispare niciodată.