Alimente care luptă cu colesterolul

Nucile scad colesterolul
Nucile scad colesterolul

Alimente bogate în colesterol, cum ar fi creveții, nu au acel impact dezastruos asupra colesterolului din sânge, așa cum s-a crezut odată. Deci, în funcție de valoarea colesterolului este posibil să nu fiți nevoit să vă reduceți consumul de alimente interzise. Vestea bună este că unele alimente pot scădea nivelul colesterolului, prin urmare nutriționiștii recomandă includerea lor în dietă.

Iată câteva dintre alimentele care luptă cu colesterolul:

Nucile au grăsimi nesaturate sănătoase care ajută la scăderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) -. Migdalele, alunele și fisticul sunt alegeri bune.

Fasolea și ovăzul sunt fibre solubile, care ajută la eliminarea colesterolului din sistem înainte de a face rău organismului. Bucurați-vă de cereale fierte și consumați fasole în loc de carne la prânz și cină.

Fructele de avocado sunt bogate în acizi grași mono-nesaturați și pot, de asemenea, ajuta la scăderea LDL. Utilizați felii pe sandwich-uri cu legume crude, mai degrabă decât guacamole proaspete.

Multe alimente vegetale conțin, în mod natural, steroli și stanoli, substanțe care luptă împotriva colesterolului, iar unele alimente sunt acum fortificate cu ele. Consumul de 2-3 grame de steroli și stanoli pe zi poate reduce LDL cu 10-15%, iar riscul de boală cardiacă poate fi mai scăzut cu 20% atunci când urmați și o dietă, spun experții în domeniul medical.

Potrivit MedicineNet.com alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roșie și untul, sunt cele mai susceptibile de a crește colesterolul, de aceea trebuie să discutați cu medicul despre dimensiunile porțiunilor potrivite și limitele zilnice pentru nevoile dvs. de sănătate.

Nu uitați de pește, o sursă excelentă de proteine și de omega-3, un tip de grăsime de care corpul are nevoie. Omega-3 ajută la scăderea nivelului de trigliceride și de colesterol, încetinind depunerea plăcii în artere.  Dacă trebuie să luați masa în oraș, țineți minte că la restaurant, tavernă sau cantină mâncarea poate fi încărcată cu grăsimi saturate, calorii și sare. Chiar și alegerile „sănătoase" pot fi, de fapt, capcane pline de calorii.

Alegeți alimentele fierte, coapte, aburite și la grătar, niciodată pe cele prăjite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel