De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimente bogate în colesterol, cum ar fi creveții, nu au acel impact dezastruos asupra colesterolului din sânge, așa cum s-a crezut odată. Deci, în funcție de valoarea colesterolului este posibil s�...
Iată câteva dintre alimentele care luptă cu colesterolul:
Nucile au grăsimi nesaturate sănătoase care ajută la scăderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) -. Migdalele, alunele și fisticul sunt alegeri bune.
Fasolea și ovăzul sunt fibre solubile, care ajută la eliminarea colesterolului din sistem înainte de a face rău organismului. Bucurați-vă de cereale fierte și consumați fasole în loc de carne la prânz și cină.
Fructele de avocado sunt bogate în acizi grași mono-nesaturați și pot, de asemenea, ajuta la scăderea LDL. Utilizați felii pe sandwich-uri cu legume crude, mai degrabă decât guacamole proaspete.
Multe alimente vegetale conțin, în mod natural, steroli și stanoli, substanțe care luptă împotriva colesterolului, iar unele alimente sunt acum fortificate cu ele. Consumul de 2-3 grame de steroli și stanoli pe zi poate reduce LDL cu 10-15%, iar riscul de boală cardiacă poate fi mai scăzut cu 20% atunci când urmați și o dietă, spun experții în domeniul medical.
Potrivit MedicineNet.com alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roșie și untul, sunt cele mai susceptibile de a crește colesterolul, de aceea trebuie să discutați cu medicul despre dimensiunile porțiunilor potrivite și limitele zilnice pentru nevoile dvs. de sănătate.
Nu uitați de pește, o sursă excelentă de proteine și de omega-3, un tip de grăsime de care corpul are nevoie. Omega-3 ajută la scăderea nivelului de trigliceride și de colesterol, încetinind depunerea plăcii în artere. Dacă trebuie să luați masa în oraș, țineți minte că la restaurant, tavernă sau cantină mâncarea poate fi încărcată cu grăsimi saturate, calorii și sare. Chiar și alegerile „sănătoase" pot fi, de fapt, capcane pline de calorii.
Alegeți alimentele fierte, coapte, aburite și la grătar, niciodată pe cele prăjite.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.