Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Oamenii de știință susțin că o anumită gustare, consumată de minim două ori pe săptămână, ar putea avea efecte benefice asupra inimii.
Un studiu prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie împreună și Congresul Mondial de Cardiologie (ESC), susține că nucile ar putea fi benefice pentru sănătatea inimii.
Pe lângă faptul că sunt o alternativă ideală la gustările tradiționale saturate, pentru că au un conținut scăzut de calorii, nucile sunt bogate în substanțe nutritive și acizi grași nesaturați.
Potrivit noului studiu, consumul unei singure porții de nuci, de cel puțin de două ori pe săptămână, poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu până la 17%.
Acest rezultat a rămas consecvent chiar și atunci când cercetătorii s-au adaptat în funcție de vârstă, obiceiurile de fumat și gradul de activitate fizică.
„Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase. Nucile ar trebui să fie proaspete, deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cele vechi. Vă puteți da seama dacă nucile sunt râncede după mirosul lor asemănător cu vopseaua și gustul amar sau acru ", au explicat autorii studiului în timpul conferinței.
Consumul de nuci și riscul pentru sănătatea inimii
Studiul a fost realizat pe 5.432 de adulți iranieni cu vârsta de peste 35 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de doisprezece ani și niciunul nu a avut un istoric anterior de boli de inimă.
Prin intermediul unui chestionar dietetic, autorii au reușit să urmărească consumul mediu de nuci, fistic, migdale, semințe, alune și nuci pecan consumate de participanți.
Odată ce toate datele relevante au fost colectate, autorii au efectuat o monitorizare în 2013.
În acea perioadă, au apărut 751 de evenimente cardiovasculare (boli coronariene sau accident vascular cerebral), 179 decese cardiovasculare și 458 decese din toate cauzele.
Cei care au consumat nuci de două ori pe săptămână sau mai mult s-au bucurat de cele mai mari beneficii în ceea ce privește reducerea riscurilor.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Acestea sunt simptomele atacurilor de cord în cazul femeilor. De multe ori sunt ignorate, lucru care poate fi mortal.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.