Sănătatea inimii încetinește îmbătrânirea creierului și reduce riscul de demență
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Oamenii de știință susțin că o anumită gustare, consumată de minim două ori pe săptămână, ar putea avea efecte benefice asupra inimii.
Un studiu prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie împreună și Congresul Mondial de Cardiologie (ESC), susține că nucile ar putea fi benefice pentru sănătatea inimii.
Pe lângă faptul că sunt o alternativă ideală la gustările tradiționale saturate, pentru că au un conținut scăzut de calorii, nucile sunt bogate în substanțe nutritive și acizi grași nesaturați.
Potrivit noului studiu, consumul unei singure porții de nuci, de cel puțin de două ori pe săptămână, poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu până la 17%.
Acest rezultat a rămas consecvent chiar și atunci când cercetătorii s-au adaptat în funcție de vârstă, obiceiurile de fumat și gradul de activitate fizică.
„Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase. Nucile ar trebui să fie proaspete, deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cele vechi. Vă puteți da seama dacă nucile sunt râncede după mirosul lor asemănător cu vopseaua și gustul amar sau acru ", au explicat autorii studiului în timpul conferinței.
Consumul de nuci și riscul pentru sănătatea inimii
Studiul a fost realizat pe 5.432 de adulți iranieni cu vârsta de peste 35 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de doisprezece ani și niciunul nu a avut un istoric anterior de boli de inimă.
Prin intermediul unui chestionar dietetic, autorii au reușit să urmărească consumul mediu de nuci, fistic, migdale, semințe, alune și nuci pecan consumate de participanți.
Odată ce toate datele relevante au fost colectate, autorii au efectuat o monitorizare în 2013.
În acea perioadă, au apărut 751 de evenimente cardiovasculare (boli coronariene sau accident vascular cerebral), 179 decese cardiovasculare și 458 decese din toate cauzele.
Cei care au consumat nuci de două ori pe săptămână sau mai mult s-au bucurat de cele mai mari beneficii în ceea ce privește reducerea riscurilor.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.