Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici. La ce trebuie să fiți atenți când îl cumpărați
Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici și ce trebuie să aveți în vedere când îl cumpărați.
Iaurtul are o multitudine de beneficii pentru sănătate, prin conținutul de proteine, calciu și potasiu, dar și prin probioticele necesare pentru menținerea în cele mai bune condiții a florei intestinale.
Există însă și persoane care nu se pot bucura pe deplin de ”doza de sănătate” din poate cel mai consumat produs lactate la nivel mondial, iar o categorie destul de importantă este cea a diabeticilor.
Dieteticianul Amy Kimberlain are câteva recomandări pentru diabetici, în acest sens, explicând care sunt cele mai bune tipuri de iaurturi pentru acestea.
Care este cel mai potrivit iaurt pentru diabetici
Potrivit lui Kimberlain, citată de EatThis, cel mai bun iaurt este cel cu un conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, cu un minim de zahăr adăugat sau îndulcitori și cu mai multe proteine.
Atenție când vă cumpărați iaurturile. ”Când vine vorba de iaurt, a le cumpăra de la magazin poate crea confuzie”, spune dieteticianul, asta pentru că deși se consideră un produs sănătos, la o privire mai atentă pe etichetă, iaurtul poate fi ”încărcat” cu zahăr/îndulcitori fiind aproape pe ”picior de egalitate” cu un desert.
Optați pentru iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi. ”Persoanele cu diabet au un risc de două ori mai mare de boli de inimă. Acest lucru este important pentru a ajuta la reducerea grăsimilor lor saturate totale pentru o zi”, spune Kimberlain.
Mențineți nivelul de zahăr adăugat la minimum. Este deja cunoscut faptul că cele mai multe produse de pe piață au adaos de zahăr și de sare, fie că vorbim de produsele dulci sau de cele sărate. Astfel, pentru cei care au interdicție de a consuma sare și zahăr poate să fie o adevărată provocare găsirea ”idealului” alimentar.
”Pe etichetele nutriționale, puteți vedea acum linia pentru zahăr adăugat. Iaurtul are zahăr natural în lactoza pe care o conține. Cu toate acestea, acum, cu această adăugare recentă, putem vedea cât de mult zahăr adăugat folosesc diferitele mărci”, explică Kimberlain.
Pentru zahărul adăugat, recomandarea este de 6 lingurițe (24 g)/zi pentru femei și 9 lingurițe (36 g)/zi pentru bărbați.
Evitați îndulcitorii. Îndulcitorii artificiali pot avea, de asemenea, un impact asupra diabetului, potrivit lui Kimberlain.
"Similar cu zahărul adăugat, recomandarea mea este să urmăriți să reduceți aportul total atunci când vine vorba de îndulcitori artificiali", sugerează ea.
Astfel, dacă vă doriți ceva dulce în iaurtul dvs, cel mai indicat este să vă adăugați câteva fructe, din cele care sunt recomandate diabeticilor, și astfel aveți și o porție de dulce, dar și una de fibre.
Vezi și: Zmeura, boosterul de antioxidanți. Eficientă în protejarea inimii, are efecte și asupra diabetului
Iaurtul grecesc.Kimberlain sugerează că iaurtul grecesc, unul bogat în proteine, este potrivit pentru diabetici. "Pentru persoanele cu diabet, a avea ceva mai multe proteine ar putea fi benefic pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece scopul este de a echilibra carbohidrații, proteinele și grăsimile.
Iar uneori, cu diferite combinații de mese, proteinele, în special la micul dejun și/sau la o gustare, pot lipsi. Prin urmare, această proteină suplimentară ar putea fi benefică”, mai spune Kimberlain.
De ce să mănânci iaurt cu prune uscate. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei, iar combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia. Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.
Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.
De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci smântână. Efecte surprinzătoare asupra stării de sănătate
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
EXCLUSIV Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Controlul strict al tensiunii arteriale reduce riscul de infarct la diabetici. Scăderea tensiunii arteriale protejează inima diabeticilor
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
