Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici. La ce trebuie să fiți atenți când îl cumpărați

Care este cel mai bun iaurt pentru diabetici și ce trebuie să aveți în vedere când îl cumpărați.
Iaurtul are o multitudine de beneficii pentru sănătate, prin conținutul de proteine, calciu și potasiu, dar și prin probioticele necesare pentru menținerea în cele mai bune condiții a florei intestinale.
Există însă și persoane care nu se pot bucura pe deplin de ”doza de sănătate” din poate cel mai consumat produs lactate la nivel mondial, iar o categorie destul de importantă este cea a diabeticilor.
Dieteticianul Amy Kimberlain are câteva recomandări pentru diabetici, în acest sens, explicând care sunt cele mai bune tipuri de iaurturi pentru acestea.
Care este cel mai potrivit iaurt pentru diabetici
Potrivit lui Kimberlain, citată de EatThis, cel mai bun iaurt este cel cu un conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, cu un minim de zahăr adăugat sau îndulcitori și cu mai multe proteine.
Atenție când vă cumpărați iaurturile. ”Când vine vorba de iaurt, a le cumpăra de la magazin poate crea confuzie”, spune dieteticianul, asta pentru că deși se consideră un produs sănătos, la o privire mai atentă pe etichetă, iaurtul poate fi ”încărcat” cu zahăr/îndulcitori fiind aproape pe ”picior de egalitate” cu un desert.
Optați pentru iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi. ”Persoanele cu diabet au un risc de două ori mai mare de boli de inimă. Acest lucru este important pentru a ajuta la reducerea grăsimilor lor saturate totale pentru o zi”, spune Kimberlain.
Mențineți nivelul de zahăr adăugat la minimum. Este deja cunoscut faptul că cele mai multe produse de pe piață au adaos de zahăr și de sare, fie că vorbim de produsele dulci sau de cele sărate. Astfel, pentru cei care au interdicție de a consuma sare și zahăr poate să fie o adevărată provocare găsirea ”idealului” alimentar.
”Pe etichetele nutriționale, puteți vedea acum linia pentru zahăr adăugat. Iaurtul are zahăr natural în lactoza pe care o conține. Cu toate acestea, acum, cu această adăugare recentă, putem vedea cât de mult zahăr adăugat folosesc diferitele mărci”, explică Kimberlain.
Pentru zahărul adăugat, recomandarea este de 6 lingurițe (24 g)/zi pentru femei și 9 lingurițe (36 g)/zi pentru bărbați.
Evitați îndulcitorii. Îndulcitorii artificiali pot avea, de asemenea, un impact asupra diabetului, potrivit lui Kimberlain.
"Similar cu zahărul adăugat, recomandarea mea este să urmăriți să reduceți aportul total atunci când vine vorba de îndulcitori artificiali", sugerează ea.
Astfel, dacă vă doriți ceva dulce în iaurtul dvs, cel mai indicat este să vă adăugați câteva fructe, din cele care sunt recomandate diabeticilor, și astfel aveți și o porție de dulce, dar și una de fibre.
Vezi și: Zmeura, boosterul de antioxidanți. Eficientă în protejarea inimii, are efecte și asupra diabetului
Iaurtul grecesc.Kimberlain sugerează că iaurtul grecesc, unul bogat în proteine, este potrivit pentru diabetici. "Pentru persoanele cu diabet, a avea ceva mai multe proteine ar putea fi benefic pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece scopul este de a echilibra carbohidrații, proteinele și grăsimile.
Iar uneori, cu diferite combinații de mese, proteinele, în special la micul dejun și/sau la o gustare, pot lipsi. Prin urmare, această proteină suplimentară ar putea fi benefică”, mai spune Kimberlain.
De ce să mănânci iaurt cu prune uscate. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei, iar combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia. Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.
Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.
De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci smântână. Efecte surprinzătoare asupra stării de sănătate
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
-
-
Semnele subtile pe piele și gât care pot indica o afecțiune mortală
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Semnul de pe față care îți arată că ai diabet. Indică un nivel ridicat al glicemiei
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
9 obiceiuri care îți pun digestia în mișcare în 7 zile. Scapi de balonare și disconfort
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.