Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Consumul unui ou pe zi nu pare să influențeze nivelul colesterolului sau riscul de AVC cauzat de colesterolul mărit, asta spun cercetătorii finlandezi. Ei nu spun, însă, ce se întâmplă în...
Un nou studiu realizat de Universitatea din Finlanda de Est arată că un aport moderat de colesterol alimentar sau un consum de până la un ou pe zi nu crește riscul de accident vascular cerebral, potrivit sciencedaily.com.
Mai mult, nu s-a găsit nicio asociere în purtătorii fenotipului APOE4, care afectează metabolismul colesterolului și este foarte frecvent în rândul populației finlandeze. Rezultatele au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.
Rezultatele studiilor anterioare referitoare la asocierea colesterolului alimentar sau a consumului de ouă cu riscul de accident vascular cerebral au fost contradictorii. Unele studii au descoperit o asociere între aportul ridicat de colesterol alimentar și un risc crescut de accident vascular cerebral, în timp ce altele au asociat consumul de ouă, care au un nivel ridicat de colesterol, cu un risc redus de accident vascular cerebral. Pentru majoritatea oamenilor, colesterolul alimentar joacă un rol foarte mic în afectarea nivelului seric al colesterolului.
Cu toate acestea, în purtătorii fenotipului 4 al apolipoproteinei E - care afectează în mod semnificativ metabolismul colesterolului - efectul colesterolului alimentar asupra nivelului de colesterol seric este mai mare.
În Finlanda, prevalența APOE4 - care este o variantă ereditară - este extrem de ridicată, aproximativ o treime din populație prezentându-se ca purtător. Cu toate acestea, datele de cercetare privind asocierea dintre un aportul ridicat de colesterol alimentar și riscul de accident vascular cerebral la acest grup de populație nu au fost disponibile până în prezent.
Obiceiurile alimentare ale a 1.950 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 42 și 60 de ani, fără diagnosticul inițial al unei afecțiuni cardiovasculare, au fost evaluate la începutul studiului Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Study, KIHD, în 1984-1989 la Universitatea din Finlanda de Est. Datele despre APOE fenotipice au fost disponibile pentru 1.015 dintre bărbații care au participat la studiu. Dintre aceștia, 32% erau purtători cunoscuți ai APOE4.
În timpul celor 21 de ani cât a durat cercetarea, 217 bărbați au fost diagnosticați cu accident vascular cerebral. Studiul a constatat că nici colesterolul alimentar, nici consumul de ouă nu au fost asociate cu riscul de accident vascular cerebral - nici măcar în purtătorii de APOE4.
Constatările sugerează că aportul moderat de colesterol sau consumul de ouă zilnic nu sunt asociate cu riscul de accident vascular cerebral, nici chiar la persoanele care sunt predispuse genetic la un efect mai mare al colesterolului dietetic asupra nivelului de colesterol seric. În grupul de control, participanții la studiu au avut o doză zilnică medie de colesterol alimentar de 520 mg și au consumat o medie de un ou pe zi, ceea ce înseamnă că rezultatele nu pot fi generalizate dincolo de aceste niveluri.
Un ou conține aproximativ 200 mg de colesterol. În acest studiu, aproximativ o pătrime din colesterolul alimentar total consumat a provenit din ouă. În plus, generalizarea acestui studiu este, de asemenea, slăbită de faptul că populația din studiu nu a prezentat o boală cardiovasculară preexistentă la momentul inițial, iar numărul persoanelor studiate a fost relativ mic.
Prin urmare, rezultatele studiului ar trebui verificate într-un număr mai mare, precum și la persoanele cu o boală cardiovasculară preexistentă, care sunt în prezent sfătuite să-și limiteze aportul de colesterol și ouă.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.