Inflamație: cum scăpați de ea. Alimentația care face diferența

Inflamația și legătura cu bolile cronice au modificat diete și stiluri de viață. Alimentația, susțin cei de la Harvard Medical School, are un rol esențial în această ecuație.
„Dieta noastră joacă un rol important în inflamația cronică, deoarece bacteriile noastre digestive eliberează substanțe chimice care pot stimula sau suprima inflamația", se arată pe health.harvard.edu.
Tipurile de bacterii din intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm. Unele încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, altele o suprimă.
Sunt multe alimente și băuturi care au fost legate de reducerea inflamației și a bolilor cronice. Acestea sunt:
1. Fructe si legume - majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli (compuși potențial de protecție găsiți în plante).
2. Nuci și semințe - studiile au constatat că consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.
3. Băuturi - polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii; și ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-