Budincă de chia cu ciocolată și fructe, REȚETA delicioasă a Giuliei Nahmany

Dana Lascu |
Data publicării:
Giulia Nahmany și budinca de chia și ciocolată cu fructe. Foto: Facebook
Giulia Nahmany și budinca de chia și ciocolată cu fructe. Foto: Facebook

Dragostea înseamnă și răsfăț pentru papilele gustative, spune Giulia Nahmany. Ea are o rețetă rapidă și delicioasă de Budincă de chia cu ciocolată și fructe. Iată cum o faci: 

Budincă de ciocolată cu chia este un desert „sănătos și extrem de hrănitor, pe care ți-l poți permite ori de câte ori îți dorești, nu doar ocazional” scris Giulia Nahmany. 

„Încă din copilărie mi-au plăcut dulciurile, iar dacă în față oricăror alte tentații culinare resist fără niciun fel de efort, dulciurile sunt punctul meu slab. Așadar, de-a lungul anilor am tot căutat înlocuitori de zahăr (...) cu indice glicemic zero, fără calorii, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi”, mai arată ea.

Ce ingrediente îți sunt necesare pentru budincă de chia a la Giulia:

- O cană de lapte vegetal (250 ml) – eu am ales să folosesc lapte de orez, însă poți opta pentru orice alt sortiment de lapte (caju, migdale, ovăz, cocoș, etc),
- 3 linguri de semințe de chia,
- Cacao ecologică – după gust (1-2 linguri),
- Esență de vanilie (opțional),
- Căpșuni, zmeură, afine, fulgi de cocoș și o bucățică de ciocolată fără zahăr + dragoste din belșug.

„Budincă de chia cu ciocolată și fructe poate constitui un mic dejun romantic perfect sau un deșert numai bun de împărțit la doi într-o zi de weekend. Se prepară foarte ușor, însă nu în grabă, ci pe tihnă. Foarte important este că ingredientele să fie foarte bine omogenizate, de aceea trebuiesc adăugate treptat și amestecate încetul cu încetul. Pentru început se toarnă câțiva mililitri de lapte într-un bol, se adaugă 1-2 lingurițe de semințe de chia, se amestecă bine, și se continuă astfel până ce întreagă cantitate de semințe a fost perfect încorporată în laptele vegetal. După aceea, se adaugă 1-2 lingurițe de îndulcitor și puțină cacao ecologică, având grijă să amesteci bine de tot. Pentru a obține consistentă perfectă, budincă trebuie să stea 2-3 ore la frigider, însă la fel de bine o poți lasă și peste noapte. Când este gata, mie îmi place să decorez cu afine, zmeură și căpșuni, câțiva fulgi de cocos și puțină ciocolată fără zahăr, dar tu poți include orice alte fructe îți dorești”, a scris vedeta, pe pagina ei de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel