Budincă de chia cu ciocolată și fructe, REȚETA delicioasă a Giuliei Nahmany
Dragostea înseamnă și răsfăț pentru papilele gustative, spune Giulia Nahmany. Ea are o rețetă rapidă și delicioasă de Budincă de chia cu ciocolată și fructe. Iată cum o...
Budincă de ciocolată cu chia este un desert „sănătos și extrem de hrănitor, pe care ți-l poți permite ori de câte ori îți dorești, nu doar ocazional” scris Giulia Nahmany.
„Încă din copilărie mi-au plăcut dulciurile, iar dacă în față oricăror alte tentații culinare resist fără niciun fel de efort, dulciurile sunt punctul meu slab. Așadar, de-a lungul anilor am tot căutat înlocuitori de zahăr (...) cu indice glicemic zero, fără calorii, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi”, mai arată ea.
Ce ingrediente îți sunt necesare pentru budincă de chia a la Giulia:
- O cană de lapte vegetal (250 ml) – eu am ales să folosesc lapte de orez, însă poți opta pentru orice alt sortiment de lapte (caju, migdale, ovăz, cocoș, etc),
- 3 linguri de semințe de chia,
- Cacao ecologică – după gust (1-2 linguri),
- Esență de vanilie (opțional),
- Căpșuni, zmeură, afine, fulgi de cocoș și o bucățică de ciocolată fără zahăr + dragoste din belșug.
„Budincă de chia cu ciocolată și fructe poate constitui un mic dejun romantic perfect sau un deșert numai bun de împărțit la doi într-o zi de weekend. Se prepară foarte ușor, însă nu în grabă, ci pe tihnă. Foarte important este că ingredientele să fie foarte bine omogenizate, de aceea trebuiesc adăugate treptat și amestecate încetul cu încetul. Pentru început se toarnă câțiva mililitri de lapte într-un bol, se adaugă 1-2 lingurițe de semințe de chia, se amestecă bine, și se continuă astfel până ce întreagă cantitate de semințe a fost perfect încorporată în laptele vegetal. După aceea, se adaugă 1-2 lingurițe de îndulcitor și puțină cacao ecologică, având grijă să amesteci bine de tot. Pentru a obține consistentă perfectă, budincă trebuie să stea 2-3 ore la frigider, însă la fel de bine o poți lasă și peste noapte. Când este gata, mie îmi place să decorez cu afine, zmeură și căpșuni, câțiva fulgi de cocos și puțină ciocolată fără zahăr, dar tu poți include orice alte fructe îți dorești”, a scris vedeta, pe pagina ei de Facebook.
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
