Cafeaua, la ce oră ar trebui să o bei pentru cel mai bun efect

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția ideală atunci când nu ne simțim fără energie.
Potrivit cercetătorilor de la Harvard Medical School, cofeina - care se găsește în cafea, ceai și cacao - poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și ne poate face creierul mai alert și mai receptiv.
De asemenea, cofeina crește pulsul, ceea ce îți poate oferi o rezistență fizică mai mult timp.
Dar, avertizează autorii studiului, aceste efecte s-ar putea să nu fie văzute la băuturii înrăiți, ale căror organisme ar fi putut să-și creeze toleranța la această substanță.
De asemenea, aceștia avertizează că persoanele care nu cred că obțin suficient un impuls energetic din doza zilnică de cafea pot crește treptat aportul și pot deveni dependente de cofeină, ceea ce va afecta sănătatea generală fără a aduce beneficii.
Cu toate acestea, pentru persoanele cărora o ceașcă de cafea este doar o soluție ocazională pentru lipsa de energie de după-amiază, cercetările au stabilit de fapt în ce moment al zilei ar trebui să se bea cafeaua pentru cel mai bun efect.
Răspunsul? Ar trebui să bem ceașca de cafea la 10:30 dimineața - sau între orele 9:30 și 11:30 - când nivelul de cortizol, hormonul care ajută la reglarea metabolismului, estela maxim.
Acest lucru ar putea maximiza efectul pe care îl are cofeina asupra corpului, sugerează studiul.
Studiul complet aici.
-
-
-
-
Progresul împotriva bolilor cronice se prăbușește15.09.2025, 15:47
-
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 215.09.2025, 14:42
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.