Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția ideală atunci când nu ne simțim fără energie.
Potrivit cercetătorilor de la Harvard Medical School, cofeina - care se găsește în cafea, ceai și cacao - poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și ne poate face creierul mai alert și mai receptiv.
De asemenea, cofeina crește pulsul, ceea ce îți poate oferi o rezistență fizică mai mult timp.
Dar, avertizează autorii studiului, aceste efecte s-ar putea să nu fie văzute la băuturii înrăiți, ale căror organisme ar fi putut să-și creeze toleranța la această substanță.
De asemenea, aceștia avertizează că persoanele care nu cred că obțin suficient un impuls energetic din doza zilnică de cafea pot crește treptat aportul și pot deveni dependente de cofeină, ceea ce va afecta sănătatea generală fără a aduce beneficii.
Cu toate acestea, pentru persoanele cărora o ceașcă de cafea este doar o soluție ocazională pentru lipsa de energie de după-amiază, cercetările au stabilit de fapt în ce moment al zilei ar trebui să se bea cafeaua pentru cel mai bun efect.
Răspunsul? Ar trebui să bem ceașca de cafea la 10:30 dimineața - sau între orele 9:30 și 11:30 - când nivelul de cortizol, hormonul care ajută la reglarea metabolismului, estela maxim.
Acest lucru ar putea maximiza efectul pe care îl are cofeina asupra corpului, sugerează studiul.
Studiul complet aici.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.