Cafeaua, la ce oră ar trebui să o bei pentru cel mai bun efect

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția ideală atunci când nu ne simțim fără energie.

Potrivit cercetătorilor de la  Harvard Medical School, cofeina - care se găsește în cafea, ceai și cacao - poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și ne poate face creierul  mai alert și mai receptiv.

 

De asemenea, cofeina crește pulsul, ceea ce îți poate oferi o rezistență fizică mai mult timp.

Dar, avertizează autorii studiului, aceste efecte s-ar putea să nu fie văzute la băuturii înrăiți, ale căror organisme ar fi putut să-și creeze toleranța la această substanță.

De asemenea, aceștia avertizează că persoanele care nu cred că obțin suficient un impuls energetic din doza zilnică de cafea pot crește treptat aportul și pot deveni dependente de cofeină, ceea ce va afecta sănătatea generală fără a aduce beneficii.

Cu toate acestea, pentru persoanele cărora o ceașcă de cafea este doar o soluție ocazională pentru lipsa de energie de după-amiază, cercetările au stabilit de fapt în ce moment al zilei ar trebui să se bea cafeaua pentru cel mai bun efect.

Răspunsul? Ar trebui să bem ceașca de cafea la 10:30 dimineața - sau între orele 9:30 și 11:30 - când nivelul de cortizol, hormonul care ajută la reglarea metabolismului, estela maxim.

Acest lucru ar putea maximiza efectul pe care îl are cofeina asupra corpului, sugerează studiul.

 

Studiul complet aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel