Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Călinul este o plantă care conține o cantitate mare de vitamine și micronutrienți.
Călinul este o plantă care conține o serie de vitamine dintre cele mai importante, cum ar fi A, C, E, P, K. De asemenea, conține potasiu, magneziu, zinc, fier și uleiuri esențiale. Astfel, este o adevărată sursă de toate vitaminele și antioxidanți; în același timp, conținutul caloric al călinului este de numai 28 kcal la 100 g.
Călinul este o familie de arbuști pereni sau un arbore mic obișnuit, care atinge o înălțime de 4 m. Fructele de călin sunt niște fructe de pădure care nu pot fi numite gustoase. Ele au un gust amar-acrișor-acrișor, fructele scapă de amărăciune doar după îngheț, iar apoi boabele sunt recoltate în scopuri medicinale.
Călinul este recoltat, în special, în scop medicinal. Acesta este folosit pentru:
- prevenirea și tratamentul deficienței de vitamine;
- prevenirea dezvoltării celulelor canceroase;
- prevenirea apariției unei reacții alergice;
- curățarea organismului de toxine;
- întărirea imunității;
- tratarea răcelilor;
- îmbunătățirea funcției hepatice;
- normalizarea tractului gastrointestinal;
- scăderea presiunii;
- scăderea nivelului de colesterol din sânge;
- menținerea sistemului nervos;
- normalizarea pulsului, notează Healthy Food Near Me
Din plantă se prepară decoct și tinctură medicinale. Boabele proaspete au un efect curativ asupra bolilor organelor interne. Sucul este folosit pentru bolile de piele ca agent extern.
Compoziția bogată a plantei conferă un efect astringent, antiinflamator, analgezic, hemostatic, vitaminizant, antibacterian și expectorant. Soluțiile, în crearea cărora au fost implicate scoarța, fructele sau frunzele plantei, ajută în cazul bolilor sistemului genito-urinar al femeii. Printre acestea se numără:
- sângerări uterine;
- menstruația dureroasă și abundentă;
- fibroame;
- nefrita și pielonefrita;
- cistită;
- infecții bacteriene.
Diverse comprese din suc de călin tratează perfect mastita - o problemă deosebit de relevantă pentru femeile însărcinate. În timpul menopauzei, călinul ajută la combaterea bufeurilor la femei, a transpirației crescute și a iritabilității asociate cu schimbările de nivel hormonal din această perioadă.
Pentru femeile aflate la vârsta reproductivă, călinul poate normaliza tonusul muscular al uterului. Există multe utilizări diferite ale plantei: luați sub formă de decoct, faceți comprese, preparați diverse băi și măști pentru păr, corp - orice, călinul este universal și unic în produsul său.
Consumul de călin în mâncare va satura organismul cu vitaminele și mineralele necesare, creând o barieră de protecție pentru bacterii și viruși, normalizând sistemul nervos, normalizând somnul și crescând eficiența.
Vezi și: Ce să faci când e cutremur dacă ești în casă, afară sau în mașină
Călinul este bun pentru inimă: este bine de folosit pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Bolile inimii și ale vaselor de sânge afectează în mod negativ erecția; prin urmare, este necesar să se prevină dezvoltarea problemelor în timp util.
Sistemul imunitar al bărbaților, ca și cel al femeilor, necesită un sprijin constant. Compoziția vitaminică a călinului învăluie organismul și împiedică pătrunderea în profunzime a corpurilor patogene.
Combaterea hipertensiunii arteriale. Folosirea sistematică a diferitelor rețete pe bază de călin ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Călinul ajută la prevenirea bolilor tractului intestinal. Proprietățile utile ajută să facă față flatulenței, constipației, balonării.
Oligoelementele unice conținute în fructele plantei ajută la neutralizarea parțială a efectelor negative ale alimentelor grase nesănătoase, ale alcoolului și ale tutunului.
Prevenirea prostatitei este un alt avantaj al siropului de călin. Ciorchinii roșii inhibă activitatea bacteriilor patogene și sunt responsabili de reducerea umflăturilor.
Destul de ciudat, dar această boabă poate avea și un efect negativ asupra sănătății. Chiar dacă această plantă este la modă de mulți ani, tratează diferite boli și reface corpul uman, poate afecta negativ dacă este folosită în mod abuziv, de exemplu, pentru anumite boli. Contraindicațiile includ:
- tensiune arterială scăzută - fructele coapte o reduc și mai mult, consecințele negative, în acest caz, nu pot fi evitate;
- sarcina - călinul conține elemente care sunt similare hormonilor feminini în acțiunea lor. Se pare că, în timpul sarcinii, corpul mamei produce deja un număr crescut de hormoni.
- boli articulare - un număr mare de acizi organici afectează negativ cartilajele și articulațiile. Prin urmare, guta, artrita și alte boli sunt o contraindicație directă pentru utilizarea boabelor de călin.
Vezi și: Anticoagulantele, tratament împotriva AVC-ului. Cât de eficiente sunt. Ce s-a descoperit abia acum
- reacție alergică - diverse erupții pe piele. Aceasta apare din cauza unei supradoze de vitamina C, care este conținută în fructele de călin coapte;
- tromboflebită - călinul favorizează coagularea rapidă a sângelui;
Intoleranța individuală la unele elemente din călin (se manifestă de obicei sub formă de erupții cutanate, pot apărea și grețuri sau dureri de cap);
- boli ale ficatului, rinichilor și exacerbarea lor - călinul conține acid ascorbic, care irită organele inflamate.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.