Cancer de prostată: ar ajuta o dietă sănătoasă combaterea lui?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Legume au indici glicemici scăzuți  FOTO: pexels.com
Legume au indici glicemici scăzuți FOTO: pexels.com

Cercetătorii au analizat dacă o dietă sănătoasă ar ajuta la combaterea cancerului de prostată. Ei cred că există beneficii pe termen lung.

Dieta, cancer prostată. Cercetătorii studiază dacă dieta poate juca un rol important în combaterea cancerului de prostată. Multe studii au arătat că în țările în care bărbații mănâncă o dietă „occidentală", cu un conținut ridicat de carne, incidența cancerului de prostată, în special a unei forme agresive, este mai mare decât în țările în care alimentele pe bază de plante sunt partea principală a dietei. Însă, "din păcate, aceste studii nu au fost concepute pentru a dovedi cauza și efectul", se arată pe site-ul Harvard Health Publishing.

Cercetătorii americani au lansat un studiu național finanțat federal ca să testeze dacă o dietă cu mai multe legume și fructe și mai scăzută în alimente animale ar ajuta la controlul creșterii tumorii la bărbații cu cancer de prostată în stadiu incipient.

Dieta, cancer prostată: MEAL

Cercetarea – denumită Studiul pentru alimentație și viață pentru bărbați (MEAL) - a inclus bărbați cu vârsta cuprinsă între 50 și 80 de ani, care aveau tumori mici, de grad scăzut și care au optat pentru ca starea lor să fie supravegheată urmată îndeaproape decât sub tratament imediat.

Autorii studiului au împărțit aleatoriu participanții. Unora le-au dat sfaturi cum să țină regimul alimentar creat în MEAL, iar altora le-au dat sfaturi alimentare standard. Primii au fost instruiți să mănânce nouă porții de fructe și legume zilnic - semnificativ mai mult decât cele trei-patru porții consumate în fiecare zi de omul tipic american -, precum și două porții de cereale integrale și o porție de fasole sau alte leguminoase. Ceilalți au primit informații despre o dietă sănătoasă standard.

"Rezultatele inițiale ale studiului au arătat că bărbații cu cancer de prostată pot susține un regim alimentar mai sănătos. Cu toate acestea, nu a existat niciun efect semnificativ în dieta MEAL asupra progresiei clinice de doi ani în rândul bărbaților cu cancer de prostată. Beneficiile pe termen lung sunt încă posibile", susțin cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel