Cancerul la gât, semne de avertizare timpurie

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Gât, durere
Gât, durere

Cancerul la gât este o formă a bolii tot mai frecventă și este legat de infecția cu virusul HPV. Medicii au descoperit un prim indiciu, comun la majoritatea pacienților.

La persoanele diagnosticate cu o formă tot mai frecventă a cancerului la nivelul gurii și al gâtului, legate de infecția cu virusul papiloma uman (HPV), simptomul pe care medicii l-au observat mai întâi a fost o umflătură în gât, potrivit unui studiu efectuat in JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, scrie health.harvard.edu.

Cancerul din partea superioară a gâtului este o problemă de sănătate în creștere pentru bărbații care au fost expuși la HPV. Specialiștii spun că expunerea la acest virus se face în timpul sexului oral sau a unui sărut profund.

Semne de avertizare timpurie

Studiul a implicat 88 de persoane, majoritatea bărbați. La teste, 71 de cazuri de cancer au fost determinate de HPV. Pentru toate cazurile de cancer, cele mai frecvente semne de avertizare timpurie au fost umflături în gât și dureri. Cu toate acestea, umflăturile de gât au fost mai tipice pentru cancerele asociate cu HPV.

În trecut, cancerul la gât a apărut de obicei la bărbații cu istoric de fumat și consum de alcool. Infecția cu HPV este acum o cauză în creștere, cu peste 70% mai multe cazuri sunt acum legate de virus. Majoritatea oamenilor expuși la HPV oral nu dezvoltă cancer, dar șansele cresc pe măsură ce trece timpul.

Femeile sunt testate pentru expunerea la HPV cu frotiuri de tip Pap, deoarece virusul poate provoca cancer de col uterin. Pentru bărbați, nu există încă un test similar pentru HPV oral.

Dar bărbații pot să aibă grijă de semnele precoce de cancer în gât și la baza limbii, cum ar fi o durere în gât persistent, probleme de înghițire sau o umflătură care poate fi simțită în gât sau în spatele gâtului. Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți aceste simptome, astfel încât să puteți fi verificat pentru acest cancer tratabil în mare măsură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel