Căpușe: cum le scoți corect din piele

Ce este de făcut dacă te mușcă o căpușă? Mușcătura acestora poate provoca probleme serioase de sănătate.
Vara este sezonul preferat al căpușelor, acestea fiind extrem de răspândite în zonele de iarbă verde, precum parcuri și zonepe de picnic.
Căpușele pot răspândi boala Lyme, o problemă de sănătate publică. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) estimează că 30.000 de persoane raportează că au boala Lyme în fiecare an.
Alte complicații asociate cu căpușele includ febra recidivantă, tularemie, babioză umană, febra bovinei din Texas și febră reperată Rocky Mountain.
Dacă găsiți o căpușă pe pielea dvs., sau pe cea a copiilor sau animalelor de companie, este important să le îndepărtați rapid.
Căpușele necesită de obicei mai mult de 24 de ore de atașare pentru a transmite un agent patogen printr-o mușcătură, inclusiv bacteriile care provoacă boala Lyme, Borrelia burgdorferi. Cu toate acestea, unele infecții se pot transmite mai rapid.
Cea mai bună abordare pentru eliminare, potrivit Medical News Today.
Nu gestionați direct căpușa. Folosiți o pensetă fină. Mănușile pot fi o alternativă potrivită dacă penseta nu este disponibilă și căpușa este suficient de mare pentru a putea fi prinsă cu degetele.
Țineți căpușa cât mai aproape de părțile bucale. Sunt acele părți care sunt prinse de piele.
Nu strângeți burta căpușei, deoarece acest lucru ar putea provoca stoarcerea lichidului în corpul dvs. și crește riscul de transmitere a bolii.
Scoateți ușor căpușa de pe corp. Nu o răsuciți, deoarece acest lucru poate rupe părțile bucale, care vă vor rămâne în piele și cresc riscul de a transmite agenți patogeni.
Dacă părțile bucale ale căpușei rămân în piele, încercați să le îndepărtați cu penseta.
Păstrați căpușa într-un borcan uscat, flacon de pastile sau pungă de depozitare, în cazul în care este necesară identificarea ulterioară. Păstrați căpușa până la 10 zile în congelator sau frigider și etichetați-o cu data și locația mușcăturii.
Spălați-vă mâinile și zona mușcăturii cu apă caldă și săpună. Poate doriți să utilizați un unguent de antibiotice pe zonă pentru protecție suplimentară.
Continuați să verificați restul corpului pentru căpușe.
O căpușă are o prindere fermă din cauza a două mecanisme. Părțile bucale încorporate includ o protuberanță ghimpată numită ipostom. Căpușele eliberează, de asemenea, o substanță asemănătoare cu cimentul pentru a-și îmbunătăți aderența.
Contactați un medic dacă nu puteți elimina căpușa.
Unele căpușe sunt atât de mici, încât este dificil să le vezi. Acest lucru face greu de spus dacă ai îndepărtat capul. Dacă nu puteți vedea părți evidente ale capului, presupuneți că ați eliminat întreaga capușă.
Monitorizați eventualele simptome în următoarele câteva săptămâni, inclusiv:
eczemă
durere de cap
dureri articulare
febră
simptome asemănătoare gripei
Orice dintre cele de mai sus ar putea indica o infecție transmisă de căpușă. Mergeți la medic dacă acestea devin evidente.
Alte caracteristici de evitat
Există greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când încearcă să îndepărteze căpușele.
Cel mai bine este să evitați următoarele:
În timp ce vă rămâne în piele, nu încercați să sufocați căpușa cu compuși precum vaselină, lac de unghii,alcoolul sau benzină.
Nu încercați să arde căpușa în timp ce aceasta este încorporată în piele.
Dacă nu doriți să păstrați căpușa pentru referințe viitoare, aruncați-o cu grijă. Corpul poate conține încă sânge infectat, astfel că zdrobirea ar putea provoca eliberarea acestui fluid.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.