Care sucuri cresc riscul de boli cardiovasculare

Florina Pop |
Data publicării:
Sucuri
Sucuri

Băuturile îndulcite artificial nu sunt o alternativă sănătoasă cum se credea, susține un studiu.

Băuturile zaharate și băuturile îndulcite artificial sunt asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, ceea ce sugerează că băuturile îndulcite artificial ar putea să nu fie alternativa sănătoasă despre care se pretinde adesea că sunt, potrivit unei scrisori de cercetare publicate în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie. Cercetătorii susțin că dietele, inclusiv băuturile îndulcite cu zahăr, pot avea un impact negativ asupra sănătății cardio-metabolice. Iar băuturile îndulcite artificial au fost sugerate ca o alternativă mai sănătoasă, însă nu e tocmai așa.

Autorii unui studiu american au observat, în urma analizei datelor a peste 104.760 de participanți. Acestora le-a fost analizat impactul băuturilor zaharoase și a celor îndulcite artificial asupra bolilor cardiovasculare în perioada 2009-2019. După primii trei ani, 1.379 de participanți au prezentat primele cazuri de boli cardiovasculare. În comparație cu non-consumatorii, atât consumatorii mai mari de băuturi zaharate, cât și de băuturi îndulcite artificial au avut riscuri mai mari de apariție a bolilor cardiovasculare primare.

”Studiul nostru sugerează că băuturile îndulcite artificial ar putea să nu fie un substitut sănătos pentru băuturile cu zahăr, iar aceste date oferă argumente suplimentare pentru a alimenta dezbaterea actuală privind impozitele, etichetarea și reglementarea băuturilor zaharate și a băuturilor îndulcite artificial”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel