Carne, ouă, brânză, aproape stricate pe marginea drumului. Comercianți stradali, amendați

Adisa Codruț / 16 iul 2019 / 20:17
Brânză  FOTO: pexels.com
Brânză FOTO: pexels.com

Câțiva comercianți stradali din țară au fost amendați, în 12, 13 și 14 iulie, cu circa 364.000 de lei deoarece vindeau carne, lapte, ouă și brânză neconforme.

Comercianți stradali. Inspectorii sanitar-veterinari din țară au controlat, în intervalul 12-14 iulie, comercianți stradați alături de polițiști și jandarmi. S-au făcut 1.325 de controale și s-au dat amenzi, precizează un comunicat al ANSVSA.

571 dintre acestea au fost făcute la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală - lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere - realizate în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în alte locuri neamenajate precum: pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto, de-a lungul căilor rutiere.

Alte 754 de verificări au fost efectuate la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne etc).

S-au constatat nereguli, s-au aplicat 267 de sancțiuni contravenționale în valoare de 364.700 de lei și s-au confiscat 1.790 de kilograme produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud, produse din carne) și 165 de ouă, comercializate în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror proveniență nu a putut fi demonstrată.

"Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center"-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor", mai arată sursa citată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy