Carne, ouă, brânză, aproape stricate pe marginea drumului. Comercianți stradali, amendați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Brânză  FOTO: pexels.com
Brânză FOTO: pexels.com

Câțiva comercianți stradali din țară au fost amendați, în 12, 13 și 14 iulie, cu circa 364.000 de lei deoarece vindeau carne, lapte, ouă și brânză neconforme.

Comercianți stradali. Inspectorii sanitar-veterinari din țară au controlat, în intervalul 12-14 iulie, comercianți stradați alături de polițiști și jandarmi. S-au făcut 1.325 de controale și s-au dat amenzi, precizează un comunicat al ANSVSA.

571 dintre acestea au fost făcute la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală - lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere - realizate în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în alte locuri neamenajate precum: pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto, de-a lungul căilor rutiere.

Alte 754 de verificări au fost efectuate la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne etc).

S-au constatat nereguli, s-au aplicat 267 de sancțiuni contravenționale în valoare de 364.700 de lei și s-au confiscat 1.790 de kilograme produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud, produse din carne) și 165 de ouă, comercializate în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror proveniență nu a putut fi demonstrată.

"Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center"-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel