Cât de des îți speli părul și ce probleme de sănătate vei avea dacă o faci mai des. Avertismentul specialiștilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Duș
Duș

Să faci duș în fiecare zi sau chiar de mai multe ori pe zi când e caniculă, poate fi o rutină complet normală pentru multe persoane, dar sunt unele care preferă să își spele părul la fel de des. Altele stau nespălate pe cap și o săptămână-două. Iată cât de des trebuie, de fapt, să te speli pe cap: 

La prima vedere, folosirea zilnică a șamponului pare normală, nu-i așa? Cu atât mai mult cu cât multe reclame pe care le vezi la TV exact asta îți spun. Dar ce se întâmplă mai exact atunci când îți speli părul în fiecare zi?

Deși nu există un răspuns universal valabil pentru o sănătate optimă a părului, majoritatea oamenilor vor avea mai multe beneficii dacă se spală o dată la câteva zile. Specialiștii spun că spălatul în fiecare zi poate fi excesiv și poate lăsa scalpul și firele de păr uscate și mai predispuse la deteriorare. De asemenea, scalpul dvs. conține bacterii bune care nu își pot îndeplini funcția atunci când sunt eliminate constant prin spălare, arată Spectacola.ro.

„Populația de microbi ajută la menținerea pH-ului pielii și, de fapt, împiedică microbii răi să colonizeze pielea, concurând pentru nutrienți și, de asemenea, producând molecule pe care bacteriile rele nu le plac”, a declarat Dominic Burg, pentru Byrdie. 

„Spălarea prea frecventă a scalpului cu produse de curățare dure poate perturba acel microbiom, iar un dezechilibru al microbiomului poate duce la probleme ale scalpului”, arată specialstul. 

Cât de des este normal să te speli pe cap, aflați pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel