Cât de sănătos este să bei apă cu lămâie pe stomacul gol. Specialiștii explică

Angela Sabău |
Data publicării:
Apa cu lămâie        Foto: Pixabay
Apa cu lămâie Foto: Pixabay

De ani de zile, consumul de apă cu lămâie a fost promovat și glorificat ca un remediu pentru o varietate de afecțiuni, de la afecțiuni ale pielii la probleme digestive. 

Deși lămâile sunt cu siguranță bogate în vitamina C, nutriționiștii și experții în sănătate sunt departe de a fi uniți în opiniile lor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului unui pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.


Când vine vorba de probleme digestive - sau de indigestie - există puține dovezi concrete care să susțină că un pahar de apă cu lămâie dimineața va ajuta cu adevărat. 

Ian Musgrave, lector principal de farmacologie la Universitatea din Adelaide, a declarat pentru HuffPost Australia: "Nu există nicio dovadă că oțetul de mere sau apa cu lămâie - sau o combinație a acestora - va face ceva pentru digestie sau indigestie. Există multe cauze ale indigestiei. Destul de des, indigestia implică un exces de acid, posibil iritarea mucoasei stomacale și, ocazional, ulcere și calculi biliari".

Sucul de lămâie este un tonic popular pentru sănătate

Cu toate acestea, alții se tem că pH-ul scăzut al sucului de lămâie poate, de fapt, să agraveze refluxul acid și indigestia celor care suferă deja de ele, dacă este consumat pe stomacul gol. 

Citește continuarea pe Spectacola și află detaliile despre acest subiect.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel