Ce adoră creierul vs ce nu-i face bine. Prof. Ciurea: Cafea, ciocolată vs slănină, mese târzii

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

Creierului nostru nu îi plac slana sau mesele foarte târzii, a transmis prof. dr. Vlad Ciurea, precizând că secretul unei vieți bune are legătură cu echilibrul.

Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

Cu o altă ocazie, acesta a vorbit despre cum se manifestă depresia, explicând de ce un stil de viață sănătos contribuie la combaterea acesteia.„Depresia este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, oboseală generală, scăderea puterii de concentrare, lipsa totală de conexiunea cu exteriorul”, a explicat prof. Vlad Ciurea la Antena 3. „Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate”, a explicat specialistul Vlad Ciurea.

 

VEZI ȘI: Îți bei corect cafeaua dimineața? Prof. dr. Vlad Ciurea te învață să trăiești sănătos

 

 

Optimismul și un stil de viață sănătos contribuie la combaterea depresiei. Ce îi place creierului

 

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală”, a spus Vlad Ciurea, explicând ulterior: „Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună!”

Acesta a mai spus că mesele târzii ar trebui evitate. Creierului nostru nu îi plac slana, mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile. Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult. Și odihna!”, a mai spus Vlad Ciurea. 

De asemenea, „creierul iubește ieșirea din rutină și are nevoie de oxigen, de liniște, de relaxare”, a mai transmis Vlad Ciurea, de data aceasta pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel