Ce alt organ afectează hipertensiunea arterială netratată

Florina Pop |
Data publicării:
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu  FOTO: pexels.com
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu FOTO: pexels.com

Hipertensiunea arterială poate fi tratată fără a provoca disfuncții erectile, susține un studiu.

Bărbații cu hipertensiune arterială netratată au un flux de sânge mai slab decât cel cu tensiune arterială normală, susține o cercetare prezentată la Congresul Societății Europene de Cardiologie.

Majoritatea pacienților au nevoie de tratament medicamentos care scade riscul de moarte, accident vascular cerebral și boli de inimă, dar aproximativ jumătate dintre pacienți nu iau pastilele. Motivul? Disfuncția sexuală.  Bărbații cu hipertensiune arterială au aproape de două ori mai multe riscuri de a se confrunta cu disfuncție erectilă în comparație cu bărbații cu tensiune arterială normală, crescând riscul de boli cardiace și deces. Tensiunea arterială ridicată deteriorează pereții arterelor, determinându-i să se întărească și să se îngusteze și să reducă fluxul de sânge către penis. Disfuncția erectilă este un semn de avertizare timpurie a vaselor de sânge deteriorate.

La studiu au participat 356 de bărbați cu disfuncție erectilă și fără antecedente de diabet sau boli cardiovasculare. Aceștia au fost împărțiți în trei categorii în funcție de tensiunea arterială: normală, normală și hipertensiune arterială. Un total de 164 (46%) pacienți au fost tratați cu medicamente antihipertensive. Toți pacienții au fost supuși unei ultrasunete Doppler color penian - metoda standard pentru evaluarea vaselor de sânge peniană și a disfuncției erectile; fluxul sanguin al penisului este considerat afectat atunci când viteza este mai mică de 25 cm/s.

Dintre bărbații care nu primesc medicamente antihipertensive, viteza fluxului sanguin al penisului a scăzut progresiv odată cu creșterea tensiunii arteriale. În schimb, în ​​rândul bărbaților care iau terapie antihipertensivă, nu a existat nicio diferență în viteza fluxului sanguin al penisului.

”Studiul nostru arată că hipertensiunea arterială poate fi tratată fără a provoca disfuncții erectile. Pacienții și medicii trebuie să aibă discuții deschise pentru a găsi cea mai bună opțiune de tratament, ” consideră autorul studiului, într-un comunicat dat de Societatea Europeană de Cardiologie.

Pentru a evita hipertensiunea arterială se recomandă un stil de viață sănătos, cu consum moderat de sare și alcool, cu practicarea de exerciții fizice, controlul greutății și renunțarea la fumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel