Ce este depresia clinică, boala de care suferă fratele lui Kate Middleton

Depresie
Depresie

Depresia înseamnă mult mai mult decât stări de angoasă, tristețe profundă sau disperare.

"Au trecut exact 1.255 de zile de când am fost diagnosticat cu depresie clinică. Dar acea zi a fost prima în care am aflat despre sănătatea mintală și despre cum este o parte integrantă a modului în care ne trăim viața.", a precizat James Middleton, joi, 13 mai, pe Instagram, referindu-se la depresie. 

Fratele Ducesei de Cambridge a împărtășit fanilor evoluția sa cu această boală mintală și cum natura l-a ajutat în toți acești ani să-și îmbunătățească sănătatea mintală. Plimbarea cu câinii săi, practicarea apiculturii sau drumețiile pe munte sunt câteva dintre strategiile pe care le-a folosit în aceste luni, pentru a se recupera.

Cum să recunoaștem depresia și să-i înțelegem cauzele

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări psihice în rândul populației, afectând peste 300 de milioane de oameni la nivel global.

Caracterizată prin episoade de tristețe, prin pierderea interesului pentru activitățile zilnice, prin stimă de sine scăzută, oboseală sau lipsă de concentrare, depresia clinică sau „tulburare depresivă majoră” poate afecta „sentimentele, gândurile și comportamentul unei persoane și poate provoca o varietate de probleme fizice și emoționale", explică specialiștii de la Clinica Mayo.

În acest fel, această tulburare ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice, cum ar fi mersul la serviciu, și ne dă sentimentul că viața nu merită trăită. „Depresia înseamnă ceva mult mai grav decât o profundă tristețe sau disperare, a cărei durată se extinde dincolo de câteva zile.”, detaliază American Psychological Association (APA).

Care sunt cele mai frecvente cauze?

Depresia clinică este cauzată de un amestec de factori - genetici, sociali, de mediu, biologici și psihologici, cât și de episoade intense de stres sau traume. 

Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt următoarele:

Tristețe permanentă

Deznădejde

Sentimente de vinovăție

Furie

Nelinişte

Lipsă de concentrare

Oboseală

Insomnii

Lipsa poftei de mâncare

Durere de cap

Pierderea interesului pentru hobby-uri sau activități

Distanțarea socială față de prieteni sau familie

Gânduri despre moarte

Gânduri de sinucidere.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de James Middleton (@jmidy)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel