Ce înseamnă dacă visezi o persoană decedată. De câte feluri pot fi visele în care vezi persoane decedate. Acestea sunt cele mai bune vise dintre toate

Monika Baciu |
Data publicării:
vise cu persoane decedate - FOTO: Freepik@QuadGraphics
vise cu persoane decedate - FOTO: Freepik@QuadGraphics

Ce înseamnă dacă visezi cu o persoană decedată. Visele despre persoane decedate care par a fi în viață pot avea un impact semnificativ asupra procesului de doliu.

Aceste vise, fie că aduc confort sau reînviere a durerii, sunt considerate o parte naturală a gestionării pierderii. A visa pe cineva în viață într-un vis după ce au murit poate stârni o gamă variată de emoții, și aceste vise nu sunt neobișnuite.

De la simțirea alinării la vederea lor, până la reluarea durerii atunci când te trezești, aceste vise pot avea diverse semnificații în funcție de context. Aici, experții explică ce ar putea însemna aceste vise, ce să faci în legătură cu ele și cum să știi dacă a fost un vis de vizitare.

Experții explică că aceste vise pot ajuta la procesarea traumei și menținerea conexiunii cu persoana decedată. Interpretările variază în funcție de context, de la vise reconfortante la proiecții ale propriilor sentimente nerezolvate.

Visele plăcute pot oferi îndeplinirea dorinței de a revedea persoana, iar cele de vizitare, cu o atmosferă de liniște, pot aduce un sentiment de continuitate a legăturii.

În cazul acestor vise, experții sugerează că nu este nevoie neapărat de acțiuni concrete, ci de găsirea de confort sau mesaje semnificative pentru a traversa doliul și a ajunge la pace și acceptare.

Vezi și: Cancerul, dezvăluire tulburătoare. De ce medicii spun că nu se vindecă. Ce înseamnă când intră în remisie

Ce înseamnă să vezi o persoană decedată în viață într-un vis

Potrivit terapeutei și expertei în vise Leslie Ellis, Ph.D., visele care urmează după moartea unei persoane dragi, fie că este vorba de un animal de companie sau de o persoană, sunt destul de comune.

"Ele nu sunt întotdeauna reconfortante, dar par să facă înaintarea procesului de doliu”, spune ea, potrivit Mind Body Green.

Și în mod tipic, doliul este exact despre ceea ce sunt aceste vise. De fapt, un studiu realizat de cercetătorul de vise Joshua Black, Ph.D., referitor la visele despre cei dragi decedați, a arătat că aceste vise ne pot ajuta efectiv să procesăm trauma unei pierderi, servind ca modalitate de a menține conexiunea cu persoana decedată și/sau de a regla emoțiile.

Acestea sunt componente esențiale ale durerii, explică Ellis.

"Unul dintre cele mai interesante aspecte este că, atunci când pierdem pe cineva drag sau un animal de companie, cea mai mare parte a viselor pe care le avem despre ei sunt reconfortante”, a mai spus Ellis.

Desigur, nu întotdeauna sunt reconfortante, așa că iată câteva interpretări suplimentare în funcție de detaliile visului tău.

Dacă suferi de durere

Așa cum a afirmat analista de vise Lauri Loewenberg anterior, clienții ei se simt adesea liniștiți atunci când o persoană decedată apare într-un vis, iar aceste vise ajută în procesul de doliu. Acest lucru confirmă ideea lui Ellis și Black că visarea cuiva care a trecut este o parte naturală a procesului de doliu.

"Atunci când este în primele două sau trei ani după moartea lor și dacă este cineva foarte apropiat de tine, poate fi încă legat de durere. Și este foarte comun”, spune Loewenberg.

Vezi și: Angiografia, tehnica ce pune diagnosticul de cancer fără biopsie. Radu Deac: Nu mai e nevoie de biopsie! Descoperă imediat tumorile maligne

Dacă sunt supărați pe tine în vis 

Acum, dacă persoana din vis este supărată pe tine, nu-ți face griji. Cel mai probabil, nu este un vis de vizitare negativ despre vreo ranchiună dinainte să moară. Conform lui Loewenberg, mai degrabă, visul în care cineva care a murit este furios, supărat sau dezamăgit de tine sunt cel mai probabil proiecții ale propriilor tale sentimente.

“Dacă sunt supărați pe tine, de exemplu, nu este spiritul lor care se manifestă. Este vorba despre tine, fiind supărat pe tine dintr-un motiv oarecare”, spune ea, adăugând că aceste tipuri de vise sunt comune dacă simți că aveai treburi neterminate cu această persoană sau lucruri nespuse și/sau dacă au murit brusc.

Dacă încearcă să te rănească

În unele cazuri, ai putea visa că o persoană care a murit este din nou în viață și te atacă. În acest caz, observă Loewenberg, acest lucru reprezintă probabil o parte a ta care se sabotează și manifestă modele sau comportamente similare celor ale acelei persoane când era în viață.

Ea sugerează să te întrebi dacă faci ceva ce știi că te sabotează, sau dacă există ceva cu care te confruntai acea persoană și pe care îl faci acum, fie că este vorba de cheltuieli frivole, o problemă de abuz de substanțe sau evitarea unei conversații dificile.

Dacă visul este plăcut

Vise cu persoane decedate - FOTO: Freepik

Conform atât lui Ellis, cât și lui Loewenberg, multe dintre visele pe care le avem despre persoanele decedate sunt plăcute și pot ajuta în procesul de doliu pe măsură ce lucrăm prin emoțiile legate de moartea persoanei.

Aceste vise pot fi legate de durerea pe care încă o procesezi, dar pot acționa și ca o îndeplinire a dorințelor tale, dorința fiind să vezi acea persoană din nou.

Există și posibilitatea ca aceasta să fie un vis de vizitare, deși nu foarte obișnuit, este totuși o posibilitate, ajungând la punctul următor.

Dacă este un vis de vizitare

Conform clarvăzătoarei și mediumului Catharine Allan, ”dacă persoana este fericită și în pace în vis, poate să vorbească cu tine sau să-ți arate ceva, iar tu te trezești simțindu-te liniștit, ar putea fi fost o vizitare de la ei. Și acestea sunt cele mai bune vise dintre toate”.

În plus, așa cum notează atât Ellis, cât și Loewenberg, visele de vizitare se simt diferit de visele obișnuite de fiecare zi. În primul rând, spune Loewenberg, persoana (sau animalul de companie) probabil arată grozav, sănătos, chiar strălucitor. Ellis adaugă că atunci când a fost vizitată de Shadow, pisica ei care murise recent, blana lui era strălucitoare, iar el părea să fie într-o formă excelentă.

Vezi și: Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Cum să treci prin acest vis

În cazul unui vis de vizitare, nu există neapărat nimic de făcut în afară de a te bucura de faptul că simți că persoana dragă ți-a transmis un mesaj prin lumea viselor. Loewenberg spune că poți, de asemenea, să scrii acest vis într-un jurnal de vise și să-l păstrezi într-un loc sigur pentru a-l prețui în viitor.

În alte cazuri, spune ea, “cu siguranță este un apel al subconștientului tău de a încerca să te împaci cu ceea ce se întâmplă”.

Fie că este vorba de sentimentul de afaceri neterminate sau incapacitatea de a accepta că au murit, este important să găsești o modalitate de a accepta ceea ce este.

O practică excelentă pentru acest lucru, spune ea, este să le scrii o scrisoare în care să le spui tot ceea ce nu ai avut șansa să spui când erau în viață. Poți să cauți, de asemenea, o lecție dacă simți că au rămas lucruri nespuse și “să mergi mai departe în viața ta, să nu lași lucrurile să ajungă la acel punct din nou cu nimeni căruia îi pasă de tine,” adaugă ea.

“Atunci când aceste figuri de vis continuă să revină, aduc o senzație de continuitate a conexiunii,” spune Ellis, adăugând că spre sfârșitul vieții, cei dragi pierduți vin adesea să ajute la ușurarea tranziției dintre viață și moarte.

“Așadar, în timp ce visele de doliu pot fi dureroase, cel mai adesea ele ne ajută să trecem peste durerea pierderii,” spune ea.

Doliul nu este niciodată un proces liniar, iar visarea despre o persoană care a murit poate readuce toate acele sentimente. Încearcă să găsești alinare în vis dacă crezi că ai fost vizitat, iar dacă nu, există probabil un alt mesaj în interiorul visului care te poate ajuta să treci prin doliu și să ajungi într-un loc de pace și acceptare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel