Ce rol joacă gustul amar în reducerea inflamației

Florina Pop |
Data publicării:
Strugurii sunt buni pentru piele
Strugurii sunt buni pentru piele

Resveratrolul, un compus vegetal din strugurii roșii, are un gust amar și reduce inflamația.

Cercetători de la Institutul Leibniz pentru Biologia Sistemelor Alimentare de la Universitatea Tehnică din München și Institutul de Chimie Fiziologică de la Universitatea din Viena susțin, într-un studiu că receptorul amar este implicat în efectul antiinflamator de resveratrolului, un compus din strugurii roșii.

Echipa condusă de Veronika Somoza a dovedit implicarea acelui receptor într-un experiment cu o linie de celule umane derivată dintr-o biopsie a gingiei. Celulele acestei linii celulare sunt un sistem de testare adecvat pentru investigarea interacțiunilor dintre substanțele amare, receptorii amari și eliberarea markerilor inflamatori.

În studiul actual, resveratrolul a redus cantitatea de marker inflamator eliberat cu aproximativ 80%. Administrarea suplimentară a substanței de mascare amară homoeriodictiol a redus acest efect antiinflamator cu aproximativ 17%. "Acest lucru este remarcabil deoarece homoeriodictiolul este o substanță naturală care s-a dovedit a reduce amărăciunea ingredientelor alimentare mediate prin intermediul anumitor receptori amari. Acești receptori includ receptorul amar TAS2R50, care este exprimat și de celulele sistemului nostru de testare", explică Veronika Somoza, director adjunct al Institutului de Chimie Fiziologică din Viena și director al Institutului Leibniz din Freising, într-un comunicat al Institutului citat.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel