Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Strugurii roșii pot aduce beneficii uriașe pentru sănătate. Potrivit studiilor, au capacitatea de a reduce riscul de cancer și diabet. În plus, pot ajuta pielea să se mențină...
Coaja stugurilor roșii conține rezervatol, un antiinflamator puternic, care încetinește procesul de îmbătrânire, plus că poate combate efectele luminii UV și ale daunelor provocate de soare.
Mai mult, nutrienții din struguri pot proteja împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare, a diabetului și a altor condiții de sănătate”.
Strugurii conțin antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli. Se crede că aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Unul dintre acestea este resveratrolul. Se găsește în cojile strugurilor roșii.
Cancer
Studiile de laborator au sugerat că resveratrolul poate încetini sau preveni dezvoltarea tumorilor la nivelul limfei, ficatului, stomacului, sânului, colonului, cancerului de piele și leucemiei.
Resveratrolul este prezent și în vinul roșu. Puține studii au analizat însă asocierea dintre vinul roșu și riscul de cancer la om, dar s-a demonstrat că aportul ridicat de alcool în mod consecvent poate crește riscul de cancer. Moderarea este cheia.
Un consum moderat de alcool este definit de Ghidurile dietetice pentru americani ca până la o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.
Un alt antiinflamator natural care apare la struguri este quercetina flavonoidă. Studiile au sugerat că și acest lucru poate ajuta la prevenirea sau încetinirea creșterii cancerului.
Diabet
În 2013, rezultatele unui studiu publicat în BMJ au sugerat că anumite fructe pot reduce riscul de diabet de tip 2 la adulți.
În timpul studiului, care a implicat 187.382 de participanți și a durat 22 de ani, 6,5% dintre participanți au dezvoltat diabet.
Cu toate acestea, cei care au consumat trei porții pe săptămână de afine, struguri, stafide, mere sau pere au avut un risc cu 7% mai mic de diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu au consumat astfel de fructe.
Nivelul relativ ridicat de zahăr găsit în struguri îi determină pe unii oameni să se întrebe dacă sunt siguri pentru persoanele cu diabet.
Asociația Americană pentru Diabet încurajează oamenii să consume struguri și alte fructe, atâta timp cât cantitatea de carbohidrați este considerată ca parte a planului lor de masă.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.