Ce să faci cu florile de 8 Martie. Supa de trandafiri, rețetă simplă: elimină infecțiile urinare și durerile menstruale
Ce să faci din florile primite de 8 Martie. Le poți transforma într-o supă absolut delicioasă și plină de vitamine.
Ce să faci din florile primite de 8 Martie? Poți să le transformi într-o supă plină de vitamine, culoare și savoare. Trandafirii nu arată bine doar într-o vază, ci și în farfueie, pentru că adaugă o aromă foarte specială mâncărurilor.
Deci, dacă primești trandafiri de 8 Martie, iar ce poți face cu ei. Îți prezentăm o rețetă incredibilă de supă de trandafiri.
Supă de trandafiri - Ingrediente
Iată de ce ai nevoie pentru a transforma trandafirii:
- o ceapă mică tăiată mărunt
- 20 g de unt
- 4 linguri de făină
- 500 ml de bulion de legume
- 250 g frișcă bătută
- petale de trandafiri
- o linguriță de sare
- o linguriță de pudră de curry ușoară
- o linguriță de miere
- o linguriță de pudră de ardei iute (după gust)
- o lingură de lichior de trandafiri
- petale de trandafir comestibile ca garnitură
Supă de trandafiri - Cum se prepară
- Se sotează ceapa tocată mărunt în unt până devine translucidă, apoi se presară cu făină și se amestecă la foc mic.
- Când făina devine galben deschis, se toarnă treptat stocul de legume, amestecând continuu.
- După ce s-a îngroșat, se adaugă frișca, petalele de trandafir, condimentele și mierea și se fierbe foarte puțin.
- Se amestecă, apoi se asezonează cu ardei iute și lichior de trandafiri.
- Se decorează cu petale de trandafir roșu tocate mărunt și se servește fierbinte, arată Falstaff.
Petalele de trandafiri, beneficii pentru sănătate
Oamenii din întreaga lume se bucură de flori în mâncarea lor. Bucătăria asiatică, de exemplu, se bazează pe crini și crizanteme, florile de dovleac sunt comune în bucătăriile italiene și latine, iar francezii folosesc garoafe pentru Chartreuse, un lichior tradițional.
Petalele de trandafir și măceșele sunt populare atât printre bucătarii casnici, cât și printre bucătarii profesioniști. În timp ce beneficiile nutriționale ale petalelor de trandafir sunt neglijabile, acestea adaugă beneficii dincolo de valoarea lor nutritivă.
Petalele de trandafir nu oferă prea multe din punct de vedere nutrițional, potrivit unui contor de calorii online, dar pot adăuga savoare preparatelor culinare.
Sănătate și nutriție
Deoarece petalele de trandafir sunt compuse în proporție de aproximativ 95% din apă, valoarea lor nutritivă este limitată, iar numărul de calorii este scăzut. Cu toate acestea, ele conțin ceva vitamina C, deși mai puțină decât cea care se găsește în măceșe, fructul trandafirului care apare după ce cad florile. Medicina chineză veche folosea trandafirii pentru a trata tulburările digestive, durerile provocate de răni și neregulile menstruale.
Delectați-vă papilele gustative
O dietă variată, plină de alimente interesante, este cea mai bună modalitate de a vă asigura că obțineți o mulțime de vitamine și minerale, iar adăugarea petalelor de trandafir în repertoriul dumneavoastră vă poate încuraja să explorați noi bucătării. Bucătăria din Orientul Mijlociu, de exemplu, folosește apă de trandafiri și petale de trandafir într-o varietate de mâncăruri, cum ar fi găluștele persane umplute cu dovlecei cu petale de trandafir, notează Live Strong.
Consumul de petale de trandafiri vă poate transporta la Roma antică, unde trandafirii au fost adăugați la alimente atunci când a avut loc o celebrare a victoriei. De asemenea, puteți călători la Casa Albă la sfârșitul secolului al 19-lea, unde bucătarii au făcut tort cu un pahar de apă de trandafiri, conform Cărții de bucate a Casei Albe (1887).
Petalele de trandafiri, beneficii
Petalele de trandafiri au o serie de beneficii asupra organismului. Nu doar că îmbunătățesc starea de spirit, dar conțin și cantități de vitamine și minerale.
Beneficiile consumului de petale de trandafir includ creșterea entuziasmului mental. De asemenea, frumusețea și parfumul trandafirilor pot ajuta la creșterea entuziasmului mental. Potrivit cercetărilor medicale, dacă țineți o floare de trandafir în jurul vostru la birou, atunci vizualizarea acesteia poate reduce stresul. De asemenea, mintea ta rămâne fericită, arată Herbs Science.
- Previn infecțiile
Petalele de trandafiri pot fi folosite și pentru a preveni infecțiile. De fapt, vitamina C se găsește în petalele de trandafir. Potrivit unui studiu științific, vitamina C nu numai că acționează pentru a proteja împotriva infecțiilor, dar acționează și pentru a le elimina și a preveni răspândirea lor.
- Petalele de trandafiri previn constipația
Consumul de petale de trandafir poate ameliora și problemele de constipație. Motivul este că în petalele de trandafir se găsește cantitatea de fibre. De asemenea, oamenii de știință susțin că problema constipației poate fi evitată prin utilizarea în alimentație a alimentelor bogate în fibre.
Vezi și: Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?
- Previn infecțiile tractului urinar
Dacă suferiți de probleme de infecție a tractului urinar, atunci florile de trandafir se pot dovedi a fi benefice pentru dumneavoastră. De fapt, s-a constatat că petalele de trandafir au activitate antibacteriană. Potrivit unui raport medical, Enterococcus faecalis poate fi neutralizat cu efecte antibacteriene. De asemenea, acest lucru poate preveni riscul de infecție a tractului urinar. Enterococcus faecalis este un tip de microb care provoacă infecții ale tractului urinar.
- Ameliorează durerile menstruale
În cazul oricărei nereguli în menstruație sau dacă menstruația nu apare în jurul datei așteptate, folosirea petalelor de trandafir poate rezolva această problemă. De fapt, trandafirul are proprietatea de a normaliza menstruația. Acesta poate ajuta în tratarea durerilor menstruale și a sângerărilor spontane.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
