Scrisoare pentru mama. Mesajul pe care orice mamă trebuie să-l audă azi: Dragă mamă, vreau să știi asta

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Scrisoare pentru mama - Foto: Freepick @katemangostar @freepic.diller @graystudiopro1
Scrisoare pentru mama - Foto: Freepick @katemangostar @freepic.diller @graystudiopro1

Scrisoare pentru mama. Mesajul pe care trebuie să i-l trimiți mamei tale chiar acum.

Pe 8 martie este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii, o zi mondială care celebrează realizările istorice, culturale și politice ale femeilor.

Flavia Hirișcău este mamă, soție, fiică, prietenă și cunoscut blogger, iar scrisoarea pe care ea i-a scris-o mamei sale pe blogul ei este emoționantă și reflectă toate cuvintele pe care orice mamă ar trebui să le audă. 

Scrisoarea pentru mama sună așa: 

"Dragă mamă,

Mă gândesc de multe ori la tine, la vremurile în care erai mamă de copil mic și astăzi te înțeleg mai bine. Vreau să știi asta.

Încep prin a-ți mulțumi. Aș vrea să enumăr toate mulțumirile, dar nu am cum să le pun aici pe toate, iar pe unele sigur le voi omite. Sunt multe mulțumirile pe care le meriți.

Îți mulțumesc că m-ai iubit, că în toți acești ani de când sunt pe pământ m-ai iubit necondiționat și continui să o faci la fel de intens. Pare simplu, dar uneori poate fi extrem de complicat să-l faci pe celălalt să se simtă iubit. Întotdeauna m-am simțit iubită de tine. Știu că ți-a fost greu să umpli niște goluri. Știu că ți-a fost greu să te împarți, să jonglezi cu toate câte erau de făcut. Acum înțeleg.

Îți mulțumesc pentru că m-ai crescut cu mângâieri și îmbrățișări! Când mă mângăiai, mă afundam cu totul în liniște și bine. Senzația s-a păstrat peste ani. Mângâierile tale îmi aduc liniște și siguranță. La fel vreau să fie și ale mele pentru copila mea. Sunt recunoscătoare că le-am avut și le pot da mai departe. 

Îți mulțumesc pentru protecție și siguranță! Întotdeauna m-am simțit în siguranță lângă tine. Ai fost stâlpul meu, omul care mi-a dat încredere în mine, care m-a lăsat să încerc, să sper, să cad, să învăț pe propria-mi piele. Nu m-ai dojenit aspru. Ai fost acolo să mă ajuți să mă ridic, să merg mai departe, să cred în mine și în ceea ce sunt. Lângă tine am simțit că sunt suficientă atât cât sunt. 

Îți mulțumesc că mi-ai fost și îmi ești povățuitor sincer și necondiționat, fanul meu numărul unu. Și atât de mult contează să crești cu încredere în forțele tale, să știi că există în lumea asta măcar un om care nu ți-ar da drumul niciodată. 

Îți mulțumesc pentru toate eforturile pe care le-ai făcut de-a lungul timpului. Știu că nu ți-a fost ușor. Acum, când și eu sunt mamă, înțeleg cât de greu ți-a fost.

Îți mulțumesc că ai fost puternică și n-ai abandonat nicio luptă din câte ai avut de dus, deși aveai toate motivele să o faci! Mi-ai predat, poate fără să știi, unele dintre cele mai valoroase lecții.

Îți mulțumesc că m-ai crescut să fiu om între oameni și om cu oamenii, că m-ai făcut om mare. 

Îți mulțumesc pentru toată iubirea ta curată, că m-ai învățat să dau iubire mai departe. 

Aș încheia spunându-ți că mulțumirile de mai sus nu sunt poate suficiente să-mi exprime recunoștința pe care ți-o port. Aș vrea să mai știi că nu te judec. Uneori ai greșit, așa cum și eu greșesc acum când sunt mamă. N-ai avut prea multe informații la dispoziție, dar ai făcut ce ai putut tu mai bine cu ceea ce ai avut. Cu cât ai avut, ai știut să îți repari greșelile, să nu le permiți să lase urme prea adânci.

Dacă ar fi să scot în evidență un singur lucru pentru care sunt recunoscătoare astăzi, când eu am 32 de ani și sunt mamă, iar tu ești o tânără bunică de 55 de ani, acesta ar fi comunicarea. Sunt recunoscătoare că putem vorbi despre orice, că știm să ne gestionăm părerile divergente, că putem pune degetul pe răni nu pentru a le deschide, ci pentru a le vindeca.

Astăzi, când eu sunt mamă, te privesc dintr-o altă perspectivă și vreau să știi că nu aș fi putut avea o mamă mai bună decât tine. 

Îți mulțumesc, draga mea mamă! Te iubesc pentru tot ceea ce ești, pentru tot ceea ce m-ai învățat să fiu, pentru tot ceea ce suntem.

La mulți ani cu sănătate, fericire, bucurii, înțelepciune și împliniri! La mulți pentru astăzi, de 8 martie, și pentru fiecare zi care urmează. Mai avem mii de zile de care să ne bucurăm împreună, în care să adunăm amintiri de pus în ramă, în care să depănăm povești, să adunăm zâmbete de încălzit inimile și să ne fim balsam pentru suflet una celeilalte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel