Ce se întâmplă când mănânci ceapă. Care este efectul asupra tensiunii arteriale
Ceapa este folosită intens în bucătărie. Dar, totuși, care este efectul acesteia asupra tensiunii arteriale. Ce se întâmplă când mâncăm ceapă.
Încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, acest ingredient comun poate fi un aliat valoros în lupta împotriva unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială. Studiile au arătat că compușii din ceapă, cum ar fi quercetina, pot reduce tensiunea arterială și pot contribui la sănătatea inimii. Beneficiile par să fie mai mari atunci când ceapa este consumată crudă.
Ceapa este încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, care sunt cunoscute pentru a ameliora răceala, tusea și gripa. De asemenea, este benefică pentru stomac și digestie. Ceapa este de asemenea unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă pe care le puteți adăuga în dietă.
Vezi și: De ce femeile tolerează durerea mai bine decât bărbații. Cum se măsoară toleranța la durere
Ceapa, conținut de quercetină
Ceapa este o sursă bună de quercetină. Acest flavonoid ajută la prevenirea bolilor de inimă prin prevenirea cheagurilor de sânge și a colesterolului de lipirea de pereții arteriali. În timp, quercetina poate ajuta, de asemenea, la creșterea nivelurilor de colesterol "bun" (HDL) din sânge.
Ceapa conține, de asemenea, o cantitate bună de fibre sănătoase pentru inimă, ceea ce o face benefică pentru reglarea nivelurilor de presiune arterială. Unele studii au sugerat, de asemenea, că pacienții cu hipertensiune arterială ar putea lua în considerare să mănânce mai multă ceapă. Ceapa este bogată în sulf, antioxidanți și compuși antiinflamatori, ceea ce o face un aliment sănătos.
Vezi și: Semnul de avertizare al cancerului pulmonar. Apare la nefumători. Medic: Este numărul unu
Ceapa, efect asupra hipertensiunii arteriale
Dacă suferiți de hipertensiune arterială, atunci includerea cepei în dietă împreună cu medicamentele vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială.
Conform unui studiu din 2007 publicat în Jurnalul de Nutriție, ceapa conține quercetină, un antioxidant care nu numai că reduce tensiunea arterială, dar reduce și riscul de boală coronariană. Efectul antihemipertensiv al quercetinei este asociat cu reduceri în stresul oxidant sistemic.
Studiul a arătat că bărbații și femeile cu hipertensiune arterială de stadiul 1 (presiunea arterială de 148 (+/- 2) sistolică și 96 (+/- 1) diastolică) au arătat îmbunătățiri semnificative în citirile tensiunii arteriale. S-a observat o reducere a presiunii arteriale sistolice (-7 +/- 2 mm Hg), diastolice (-5 +/- 2 mm Hg) și a presiunii arteriale medii (-5 +/- 2 mm Hg) la pacienții hipertensivi de stadiul 1 după tratamentul cu quercetină.
Vezi și: Amidonul: beneficii și riscuri. Alimentele cu cel mai mare conținut de amidon

Ceapă - FOTO: Freepik@stockking
Cum trebuie consumată
Un alt studiu realizat în 2004 a dezvăluit că activitatea antihemipertensivă a cepei a dispărut în timpul fierberii. Și, prin urmare, pentru a beneficia de efectele antihemipertensive ale cepei, trebuie să includeți ceapa crudă în dietă și nu ceapa fiartă.
De asemenea, s-a dovedit că efectul antihemipertensiv al cepei fierte nu a fost găsit, iar activitatea sa antioxidantă a fost mult mai slabă decât cea a cepei crude. Ceapa crudă a crescut, de asemenea, excreția de metaboliți de oxid nitric (NOx) în urină, menținând astfel presiunea arterială sub control.
Prin urmare, puteți să mâncați fie ceapă crudă tăiată subțire împreună cu mâncarea, fie să includeți ceapă crudă într-o salată pentru a vă controla tensiunea arterială. De asemenea, puteți consuma ceapă împreună cu iaurt sau orez simplu pentru a beneficia de efectul său antihemipertensiv. Cu toate acestea, amintiți-vă că ceapa este doar un remediu natural și nu ar trebui să fie folosită în locul medicamentelor.
-
Ce este uleiul esențial de Ylang-Ylang: 4 beneficii dovedite08.12.2025, 21:32
-
Cine nu ar trebui să consume scorțișoară?08.12.2025, 20:54
-
Ce este mielofibroza: simptome, cauze și cum poate fi tratată08.12.2025, 19:33
-
-
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat08.12.2025, 17:15
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Plante medicinale uitate, cu beneficii puternice pentru rinichi, sânge sau tuse
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
