Ce se întâmplă când mănânci ceapă. Care este efectul asupra tensiunii arteriale
Ceapa este folosită intens în bucătărie. Dar, totuși, care este efectul acesteia asupra tensiunii arteriale. Ce se întâmplă când mâncăm ceapă.
Încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, acest ingredient comun poate fi un aliat valoros în lupta împotriva unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială. Studiile au arătat că compușii din ceapă, cum ar fi quercetina, pot reduce tensiunea arterială și pot contribui la sănătatea inimii. Beneficiile par să fie mai mari atunci când ceapa este consumată crudă.
Ceapa este încărcată cu antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, care sunt cunoscute pentru a ameliora răceala, tusea și gripa. De asemenea, este benefică pentru stomac și digestie. Ceapa este de asemenea unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă pe care le puteți adăuga în dietă.
Vezi și: De ce femeile tolerează durerea mai bine decât bărbații. Cum se măsoară toleranța la durere
Ceapa, conținut de quercetină
Ceapa este o sursă bună de quercetină. Acest flavonoid ajută la prevenirea bolilor de inimă prin prevenirea cheagurilor de sânge și a colesterolului de lipirea de pereții arteriali. În timp, quercetina poate ajuta, de asemenea, la creșterea nivelurilor de colesterol "bun" (HDL) din sânge.
Ceapa conține, de asemenea, o cantitate bună de fibre sănătoase pentru inimă, ceea ce o face benefică pentru reglarea nivelurilor de presiune arterială. Unele studii au sugerat, de asemenea, că pacienții cu hipertensiune arterială ar putea lua în considerare să mănânce mai multă ceapă. Ceapa este bogată în sulf, antioxidanți și compuși antiinflamatori, ceea ce o face un aliment sănătos.
Vezi și: Semnul de avertizare al cancerului pulmonar. Apare la nefumători. Medic: Este numărul unu
Ceapa, efect asupra hipertensiunii arteriale
Dacă suferiți de hipertensiune arterială, atunci includerea cepei în dietă împreună cu medicamentele vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială.
Conform unui studiu din 2007 publicat în Jurnalul de Nutriție, ceapa conține quercetină, un antioxidant care nu numai că reduce tensiunea arterială, dar reduce și riscul de boală coronariană. Efectul antihemipertensiv al quercetinei este asociat cu reduceri în stresul oxidant sistemic.
Studiul a arătat că bărbații și femeile cu hipertensiune arterială de stadiul 1 (presiunea arterială de 148 (+/- 2) sistolică și 96 (+/- 1) diastolică) au arătat îmbunătățiri semnificative în citirile tensiunii arteriale. S-a observat o reducere a presiunii arteriale sistolice (-7 +/- 2 mm Hg), diastolice (-5 +/- 2 mm Hg) și a presiunii arteriale medii (-5 +/- 2 mm Hg) la pacienții hipertensivi de stadiul 1 după tratamentul cu quercetină.
Vezi și: Amidonul: beneficii și riscuri. Alimentele cu cel mai mare conținut de amidon

Ceapă - FOTO: Freepik@stockking
Cum trebuie consumată
Un alt studiu realizat în 2004 a dezvăluit că activitatea antihemipertensivă a cepei a dispărut în timpul fierberii. Și, prin urmare, pentru a beneficia de efectele antihemipertensive ale cepei, trebuie să includeți ceapa crudă în dietă și nu ceapa fiartă.
De asemenea, s-a dovedit că efectul antihemipertensiv al cepei fierte nu a fost găsit, iar activitatea sa antioxidantă a fost mult mai slabă decât cea a cepei crude. Ceapa crudă a crescut, de asemenea, excreția de metaboliți de oxid nitric (NOx) în urină, menținând astfel presiunea arterială sub control.
Prin urmare, puteți să mâncați fie ceapă crudă tăiată subțire împreună cu mâncarea, fie să includeți ceapă crudă într-o salată pentru a vă controla tensiunea arterială. De asemenea, puteți consuma ceapă împreună cu iaurt sau orez simplu pentru a beneficia de efectul său antihemipertensiv. Cu toate acestea, amintiți-vă că ceapa este doar un remediu natural și nu ar trebui să fie folosită în locul medicamentelor.
-
-
-
Cât de murdare sunt pernele tale. Descoperirea care te va șoca08.11.2025, 12:00
-
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
