Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci trei boabe de cafea zilnic. Efect surpriză
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci trei boabe de cafea zilnic.
Boabele de cafea te ajută să ai o respirație proaspătă, mai ales dimineața.
Consumate pe stomacul gol, ajută la arderea grăsimilor, spun unele studii. De asemenea, mămicile își pot trata copiii care suferă de probleme stomacale cu boabe de cafea.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Granada, boabele de cafea au proprietăţi antioxidante uimitoare, de circa 500 de ori mai mari decât vitamina C.
O sursă excelentă de antioxidanți
Boabele de cafea sunt ambalate cu antioxidanți puternici, cei mai abundenți fiind acidul clorogenic, o familie de polifenoli care promovează sănătatea, potrivit healthline.com.
Studiile arată că acidul clorogenic poate reduce riscul de diabet și poate combate inflamația. Unele studii sugerează că poate avea și proprietăți de combatere a cancerului.
Cofeina este un stimulent natural care se găsește într-o varietate de alimente și băuturi, inclusiv cafea și ceai.
În medie, opt boabe de cafea oferă o cantitate echivalentă de cofeină ca o cană de cafea.
Corpul tău absoarbe cofeina din boabele de cafea întregi într-un ritm mai rapid decât cea din cafeaua lichidă.
Cofeina poate stimula energia, vigilența, starea de spirit, memoria și performanța.
Cofeina funcționează prin inhibarea hormonului adenozină, care provoacă somnolență și oboseală.
Atenție, boabele de cafea se consumă în cantități moderate, se recomandă consultarea unui specialist, înainte de a începe cura.
-
-
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea13.12.2025, 09:08
-
EXCLUSIV Armonia de sărbători, subiectul săptămânii la DrPsy13.12.2025, 08:14
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
