Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. De ce ne mușcă și care e particularitatea lor

Monika Baciu |
Data publicării:
ce trebuie sa stii despre muscaturile de purici - FOTO: Freepik
ce trebuie sa stii despre muscaturile de purici - FOTO: Freepik

Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.

Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Acestea pot apărea ca o umflătură mică, decolorată. Se poate prezenta cu un inel sau o aureolă în jurul mușcăturii. Mușcăturile de purici apar de obicei în linie dreaptă sau ca un grup de mai multe mușcături.

Puricii, purtători de boli

Puricii pot fi, de asemenea, purtători de boli umane. Cel mai faimos exemplu în acest sens a fost ciuma.

Deținerea unui animal de companie crește riscul unei infestări cu purici, dar nu numai proprietarii de animale de companie sunt expuși riscului. Puricii pot intra în casă pe orice țesătură, Odată ajunși în casă, ciclul lor rapid de reproducere înseamnă că pot deveni rapid o pacoste.

Ce trebuie să știi despre purici

Puricii se hrănesc în principal cu animale, dar pot mușca și infecta oamenii. Aceștia pot fi dificil de îndepărtat din casă și pot supraviețui mai mult de 100 de zile fără o gazdă.

Mușcăturile de purici pot declanșa reacții alergice, dar nu vor avea adesea un impact grav asupra sănătății unei persoane. În mod normal, mușcăturile de purici vor fi foarte mici, cu o pată roșie centrală, apărând adesea în grupuri de trei sau patru, notează Medical News Today.

Vezi și: Cardiomiopatia dilatativă, boala fără simptome în fazele incipiente. Poate duce la insuficiență cardiacă sau stop cardiac

Cum deosebești mușcăturile de purici

La mușcăturile de gândaci de pat se formează vezicule, dar nu și la mușcăturile de purici. Curățați și aspirați în mod regulat podelele, mobilierul, lenjeria de pat și plinte pentru a reduce riscul de infestare cu purici.

Mușcăturile de purici la om apar de obicei în jurul picioarelor, gleznelor sau picioarelor. Dacă nu sunt controlați, puricii se pot răspândi pe tot corpul și pot mușca oriunde, în special la persoanele cu zone dense de păr pe picioare sau pe piept.

Mușcăturile în sine vor fi foarte mici, cu o pată roșie centrală. Ele apar adesea în grupuri de trei sau patru și, uneori, apar în linie. Mușcăturile de purici vor forma adesea o mică crustă înconjurată de un halou roșu deschis.

Deoarece multe mușcături de purici nu produc reacții la om, este foarte posibil ca acestea să treacă neobservate.

De ce ne mușcă puricii

Oamenii sunt adesea opțiunile secundare atunci când vine vorba de mușcăturile de purici, deoarece nu sunt gazde bune.Ei tind să devină ținte pentru puricii adulți înfometați care nu au găsit încă animalul de companie al familiei sau o altă gazdă mai potrivită. Dacă se întâmplă ca un adult sau un copil să treacă pe lângă un purice adult care tocmai a ieșit din cocon sau să se târască pe lângă un purice adult care tocmai a ieșit din cocon, aceștia pot fi prima opțiune pentru o masă.

Mușcăturile de purici, simptome

Majoritatea oamenilor nu vor dezvolta simptome vizibile în urma unei mușcături de purici. În general, puricii nu sunt purtători de boli.

Copiii mici și persoanele care sunt alergice pot avea o reacție urâtă. Aceasta poate include umflături și mâncărimi. Pielea poate deveni iritată și dureroasă în jurul mușcăturii și, uneori, vor apărea urticarie și o erupție cutanată. Scărpinarea mușcăturii poate provoca o infecție secundară.

În cele mai multe cazuri, puricii vor fi o pacoste și pot indica o infestare a gospodăriei care trebuie tratată, dar nu vor provoca simptome grave.

Vezi și: Ce pățești dacă folosești gumă de mestecat. Cât timp trebuie să o mesteci. Răspunsul e șocant

Mușcăturile de purici, complicații

Există două complicații principale ale mușcăturilor de purici. Acestea sunt reacțiile alergice și infecțiile secundare. Dacă o persoană este mușcată și începe să prezinte următoarele simptome, trebuie să solicite imediat asistență medicală:

- dificultăți de respirație

- greață

- umflarea buzelor sau a feței

O mușcătură de purice se poate, de asemenea, infecta. Dacă persoana afectată are glandele umflate, durere extremă în jurul mușcăturii sau roșeață excesivă, aceasta ar trebui să vorbească cu un medic.

În unele cazuri, puricii sunt purtători de boli care pot fi transmise prin mușcături, cum ar fi febra pătată transmisă de purici, ciuma, tifosul și febra zgârieturilor de pisică.

Vezi și: Ce înseamnă când visezi că te urmărește cineva. Semnul dur pe care ți-l dă corpul. La ce ai foarte mare grijă în viața de zi cu zi

Mușcăturile de purici, tratament

Tratamentele pentru mușcăturile de purici pot varia de la simple remedii casnice până la medicamente disponibile pentru a fi cumpărate fără prescripție medicală sau online. Acestea includ:

- ulei de arbore de ceai

- loțiune de calamină

- cortizon

- oțet

- medicamente antihistaminice

Pentru a evita o infecție secundară, este important ca oamenii să nu încerce să se scarpine la mușcăturile de purici. Tratarea mușcăturilor va ajuta la reducerea mâncărimilor. În majoritatea cazurilor, mușcăturile de purici se vor rezolva fără tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel